İki kardeşi bu kaza ayırdı

İki kardeşi bu kaza ayırdı

Kaza, 23 Temmuz’da Mudanya yolunun Tepedevrent mevkiinde meydana geldi. 18 yaşındaki Semi Aydemir, 34 BRJ 32 plakalı scooter ile kardeşi Melih'i (11) de alarak Altıntaş’taki yazlıklarından Bademli’deki evlerine doğru yola çıktı. Söz konusu yerde scooterları arızalanan iki kardeş, motoru güvenlik şeridine çekerek tamir etmeye koyuldu. Bu sırada dörtlüleri yanık bir şekilde ilerleyen M.S. (71) idaresindeki otomobil, güvenlik şeridindeki iki kardeşe çarptı. Kaza anı MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kayıtlarda, dörtlüleri yanık bir şekilde ilerleyen otomobilin, şerit değiştirdikten sonra güvenlik şeridinde beklenen iki kardeşin motoruna çarpması yer aldı. Küçük Melih, olay yerinde hayatını kaybederken, ağabeyi Semi Aydemir ise 3 ayrı hastanede toplam 8 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bir çocuklarını kaybetmenin, diğerinin ise ölümden dönmesinin üzüntüsünü yaşayan Aydemir ailesi, sürücünün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Çocuklarıyla birlikte psikolojik destek alan aile adalet istedi. Türkiye eski pist şampiyonu olan baba Yılmaz Aydemir, 65 yaş üstü kişilerin ehliyet konusunda yeterlilik testine sokulması için change.org sitesinden imza kampanyası başlattı.

Kardeşinin ölüm haberini sonradan duyan Semi Aydemir, başından geçen anları anlatarak, “Kullandığım motor arıza yaptı ve emniyet şeridine çekip durduk. Motoru tamir etmek için uğraşıyordum, ardından annemi arayıp haber verdim. Motor tamir olduktan sonra bindik ve arkadan gelen bir araç bize çarptı. Daha sonrasını hatırlamıyorum. Hastanede 8 gün tedavi gördüm, ameliyat olup ayağa kalkana kadar kardeşimle ilgili bir şey söylemediler. 6 gün sonra kardeşimin acı haberini aldım, o güne kadar kardeşimin başka bir hastanede tedavi gördüğünü ve iyi olduğunu sanıyordum. Motor ehliyetim var, kendi taktığım kaskımı kardeşime vermiştim” dedi.

Anne Sevcan Aydemir, “Bunun bir kaza olduğuna inanmıyorum. Oğlum bir kaza kurbanı değil cinayet kurbanıdır. Sürücünün kesinlikle cezalandırılıp tutuklanmasını istiyorum. Kazadan sonra ailecek psikolojik destek alıyoruz. Özellikle oğlum çok kötü günler geçiriyor. Vücudunda 30 dikişi var, birkaç bölgede kırık var. Ayrıca kardeşinin ölüm haberini sonradan öğrenmesinden dolayı psikolojik destek alıyor. Ben 11 yaşındaki kuzumu kaybettim demiyorum inanıyorum ki o bizimle” diye konuştu.

Türkiye eski pist şampiyonu olan baba Aydemir ise, “Oğlum, yaklaşık 1 yıl önce yürürlüğe giren bir ehliyet yasası olan Türkiye’de 65 yaşında ve üstündeki insanlara her beş yılda bir ehliyet yeterliliği konusunda teste tabii tutulması konusunda sosyal medya hesabı üzerinden bunu paylaşmış. Takdir budur ki kanunlaşmış, ancak halen daha yürürlükte olmayan bir kural ihlalinden dolayı biz oğlumuzu kaybettik. 71 yaşındaki bir sürücünün gözlerinin ne kadar görebildiğini, ellerinin ve ayaklarının ne derecede tutabildiğini hiç birimiz bilemiyoruz. Bizim elde ettiğimiz MOBESE kameralarında 71 yaşındaki sürücünün düz yolda giderken kendi şeridini ihlal edip başka şeride geçmesi ardın yine şerit değiştirerek emniyet şeridinde duran ve üstünde çocuklarımın bulunduğu motosiklete frensiz ve 100 kilometre süratle çarpması yer alıyor. Bu kazada küçük oğlumu kaybettim, büyük oğlumu ise Allah bize bağışladı. Fakat biz bu olaydan sonra kendi acımızla uğraşırken takdir ettiğimiz adalet sürücüyü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Belki bu kişi yeniden direksiyon başına geçerek yine birisinin canına kast edebilir. Bu durum bizi gerçekten çok üzdü, adalete güveniyoruz ve ne yapılması gerekiyorsa da yapmaya çalışıyoruz. Change.org sitesinden Melih Aydemir adına bir imza kampanyası başlatarak bu kanunun tam anlamıyla yürürlüğe girebilmesi için elektronik ortamda imza topluyoruz. Herkesin imza kampanyasına katılmasını ve kanunun yürürlüğe girmesini istiyoruz” dedi.