İki kardeşin kaderi aynı oldu!

İki kardeşin kaderi aynı oldu!

Dört ay önce sobadan zehirlenen 2 kardeşten biri öldü diğeri şans eseri hayatta kaldı. İlk olayda 8 yaşındaki kardeşi Melisa’yı kaybeden 12 yaşındaki Melek Tan dün tüp sızıntısından zehirlenerek hayata veda etti

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde yaklaşık 4 ay önce sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 8 yaşındaki Melisa Nur’un aynı olayda kurtarılan 12 yaşındaki ablası Melek Tan da tüpten sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki evlerinde yaşayan Adem Tan ve eşi Emine Tan, kızları Melek Tan’ı da alarak dün akşam baş dönmesi ve mide bulantısı şikâyetiyle Fatsa Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan ilk kontrollerinde karbonmonoksit gazından zehirlendikleri ve durumlarının ağır oldukları belirlenen Tan Ailesi, kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Ordu’daki özel bir hastaneye kaldırılan 12 yaşındaki Melek Nur Tan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ocaktan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen Adem ve Emine Tan’ın ise sevk edildikleri hastanede tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

27 Ekim 2014 günü meydana gelen ilk olayda sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Emine Tan (37) ile kızları Melisa Nur (8) ve Melek Tan (12) hastaneye kaldırılmış, Melisa Nur, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, ablası Melek Tan, helikopterle sevk edildiği Ankara’daki bir hastanede tedavi altına alınmış ve hayata tutunmuştu.

Baba Adem Tan dört ay önce küçük kızını kaybettiği olayda kurtulan büyük kızı Melek’e sedyede böyle sarılmış ve gözyaşı dökmüştü.

KIZLARI ÖLDÜĞÜ İÇİN KÖMÜR KULLANMIYORLARDI

Komşuları Tan ailesinin, bir çocuklarını sobadan sızan karbonmonoksit gazından kaybetmeleri nedeniyle ısınmak için kömür kullanmadıklarını söyledi. Evde araştırma yapan olay yeri inceleme ekipleri, zehirlenmenin büyük ihtimalle ‘açık unutulan tüplü ocaktan kaynaklı’ olduğunu söyledi.