İki Köy Arasındaki 40 Yıllık Su Sorunu Çözüme Kavuştu

İki Köy Arasındaki 40 Yıllık Su Sorunu Çözüme Kavuştu

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde iki köy arasında 40 yıldır devam eden ve mahkemeye kadar taşınan su sorunu, Vali Hakan Yusuf Güner’in girişimleri ile çözüme kavuştu.
Başmakçı ilçesine bağlı Çığrı köyü sınırları içerisinde çıkan kaynak suyunun, Yaka köyüne de verilmesi konusunda 40 yıldır devam eden ve davalık olan içme suyu sorunu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’in destek ve katkılarıyla çözüme kavuştu. Vali Güner’in çabaları sonucu, Çığrı köyü ve Yaka köyü muhtarları ile ihtiyar heyeti üyelerinin, Valilik makamında birlikte imzaladıkları içme suyu protokolü ile 40 yıllık su sorunu çözüme kavuşmuş oldu.
İmza törenine Başmakçı Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Oyur, Çığrı Köyü Muhtarı Hasan Balcı, Yaka Köyü Muhtarı Hamdi Genç ve her iki köyün ihtiyar heyeti üyeleri katıldı. Çığrı ve Yaka köyleri arasındaki çok önemli bir sorunun çözülerek iki köy arasında birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirildiğini belirten Vali Güner, “Kaymakamlık ve Valilik görevi yaptığım süre zarfında içme suyu konusunda birçok soruna şahit oldum. Çığrı ve Yaka köyleri arasında yaşanan içme suyu problemi de bunlardan birisidir. Bu durumun bana iletilmesiyle hemen harekete geçtik ve söz konusu köylü kardeşlerimizi bir uzlaşma noktasına yönlendirdik. Her zaman olduğu gibi kardeşlik ve beraberlik duygularını ön planda tutarak, 40 yıldır süregelen içme suyu problemini çözdük ve protokol ile birlik ve beraberliği pekiştirmiş olacağız. Bu konuda anlayışlı ve olgun biçimde davranan muhtarlarımıza, ihtiyar heyeti üyelerine ve köylülerimize teşekkür ediyorum. Onların bu davranışı ilimize ve hatta ülkemize örnek bir davranıştır. Köylerimizin uzlaşarak içme suyu probleminin çözüme kavuşturulması, ileride doğacak sıkıntıların da önüne geçmiştir” diye konuştu.
Vali Güner’in konuşmasının ardından, iki tarafın anlaşarak protokolü imzalanması ile Yaka köyü içme suyuna kavuşmuş oldu.