İki küpe ve bir yüzük için öldürüldü!

İki küpe ve bir yüzük için öldürüldü!
Adana’da evinde çıkan yangında hayatını kaybettiği sanılan yaşlı kadının, kafasına bir cisimle vurulduktan sonra yakılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, 13 Ocak 2015 günü Yüreğir ilçesine bağlı Geçitli Mahallesi’nde meydana geldi. Yalnız yaşayan 75 yaşındaki Hayriye Suna’nın evinde yangın çıktı. Olay yerine gelen ekipler yangını söndürdükten sonra Suna’nın evde yanarak öldüğünü belirledi. Suna’nın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Bu arada İl Jandarma Komutanlığı ise olayla ilgili inceleme başlattı.

PENCERE DEMİR ŞEBEKESİ SÖKÜLMÜŞTÜ

Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmada evin arka penceresinin demir şebekesinin sökülü olduğunu fark etti. Ayrıca kadının yatağında yatar halde olduğu odasının da kilitli olması jandarmayı şüphelendirdi. Bunun üzerine jandarma olayın cinayet olma ihtimali üzerinde durdu.

Jandarma ayrıca kadının kafasının arkasında bir cisim ile vurulduğunu tespit etti. Yapılan otopside de kafasına sert bir cisimle vurularak kadının bayıltıldığı belirlendi. Ayrıca yapılan çalışmada kadının küpe ve yüzüğünün alındığı evin her tarafında hırsız ya da hırsızların para ve değerli eşya aradığı belirlendi.

İKİ KÜPE VE BİR YÜZÜK İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ

Jandarma çalışmasını tamamlandığında zanlı ya da zanlıların evin demir şebekesini sökerek içeri girip oda da bulunan yaşlı kadının kafasına arkasından sert bir cisimle vurup bayılttığını, daha sora ise yatağa yatırıp küpe ve yüzüğünü aldığını sonra yorganla üzerini örtüp elektrikli sobayı da yorganın içine sokarak yangın çıkartıp sonra da odadan çıkıp kapıyı kilitleyerek girdikleri pencereden çıktıklarını tahmin ediyor.

Jandarma ayrıca yaptığı araştırmada evde kadına ait 30 bin TL ile 2 bin 500 Euro’yu Hayriye Suna’nın gizlediği yerde buldu. Suna’nın yakınları yüzük ve küpe gibi ziynet eşyalarının ise yerinde olmadığını söyledi. Jandarma bu bilgilerden yola çıkarak yaşlı kadını tanıyan birilerinin öldürdüğü üzerinde duruyor. Suna’nın cenazesi yakınları tarafından morgdan alınarak Geçitli Mahallesi’nde toprağa verildi.