İki uçakta acil iniş istedi sonu felaket oldu!

İki uçakta acil iniş istedi sonu felaket oldu!

Chapecoense'yi taşıyan 2933 sayılı uçağın yakıt problemleri nedeniyle Jose Maria Cordova havalimanı kontrol kulesinden iniş için öncelik istedi ancak olumsuz yanıt aldı. 
Pilot Quiroga'nın "İniş için öncelik istiyoruz, iniş için öncelik istedik. Yakıt problemimiz var" sözlerine Medellin'deki kontrol kulesi "Bir sorunumuz var, acil iniş yapan bir başka uçak var. Devam edemezsiniz" yanıtını verdi.
Kulenin sözünü ettiği uçak, Bogota-San Andres arasındaki seferini yapmakta olan ve yine yakıt ve yanı sıra teknik problemler yaşayan Viva Colombia Havayolu'na ait Airbus A320 tipi iki jet motorlu FC8170 sayılı uçağı.
Öncelikli acil iniş izni Kolombiyalılara verilirken, havada Chapecoense'yi taşıyan uçak için 21 bin fitte kalması söyleniyor. Yaklaşık 15 dakika boyunca daireler çizen uçak, düşük hız ve alçak irtifada giderek menzilini artırmak istemesine rağmen sonunda elektronik problemler de yaşamaya başlıyor. 
Kolombiya'dan Radio Caracol'un iddiasına göre pilot Miguel Quiroga acil iniş isteğini yineliyor. Kule bu kez izin veriyor ancak güç sorunları yaşayan araç Medellin'in 22 km güneyine, havalimanına 17 km kala düşüyor.
LaMia firmasının yetkilisi ve eski bir asker olan General Gustavo Vargas'a göre eğer pilot inebileceğini düşünmeseydi devam etmez ve yakıt problemini çözmek için alternatif olarak belirlenen Bogota'ya yönelirdi.
Gelen haberler de bunu destekler nitelikte. Zira uçuş planında Medellin'e varış öncesinde ilk olarak Bolivya'nın Cobija kentinde, sonra da Bogota/Kolombiya'da yakıt ikmâli öngörülmüş. Oysa Pilot Albay Miguel Quiroga inisiyatif kullanarak hem Cobija hem de Bogota'yı transit geçerek rotasına devam ediyor.
Kaza anında patlama ve yangın olmamasının nedeni olarak ise; pilotun güç kaybederek düşmeye başlayan uçağın kalan yakıtını da boşaltması gösteriliyor. Uzmanlara göre kazadan sağ kurtulmalarının başka bir yolu yok.