Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

İki yakası tünelle bağlanıyor!

Bursaray hattı nedeniyle yıllar önce bağlantısı kesilen Sıcaksu, Sırameşeler ve Alemdar bölgeleri ile Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesi Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara yolu üzeri kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak.

Yayınlanma:
İki yakası tünelle bağlanıyor!

Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü bölgesindeki vatandaşlar yapılacak tüneli kullanarak, Soğanlı, Alemdar bölgesine geçip, buradan Çelebi Mehmet Bulvarını da kullanarak şehir içi trafiğe girmeden Mudanya’ya hem de Yıldırım’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki yaka arasındaki ulaşımın ancak Merinos ve Acemler kavşakları ile sağlandığını hatırlatarak, birbirinden kopuk olan iki bölgenin yapılacak tünel sayesinde bağlanacağını ve ulaşım açısından da önemli bir sorunun ortadan kaldırılacağını belirtti. 
Bursa’da ulaşımın sorun olmaktan çıkması hedefiyle raylı sistem, yeni yol ve yol genişletme ile köprü ve kavşak yatırımlarına ağırlık veren ve yatırım bütçesinin 3’te 2’sinden fazlasını ulaşıma ayıran Büyükşehir Belediyesi, alternatif projelerle kent içi trafiği rahatlatmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 1998 yılında Bursaray hattı inşaatı nedeniyle karayolu bağlantısı kesilen kentin güney kesimi ile kuzey kesimi şimdi sıcaksu bölgesine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak. Sıcaksu, Sırameşeler, Alemdar Mahalleleri ile yolun üstünde kalan Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü Bölgeleri, kaplıcalar mevkiine yapılacak tünelle birbirine bağlanacak. Yolun 5 metre altından delerek yapılacak 12 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğundaki tünel, şehrin iki yakasını birbirine bağlayacak. Daha önce iki bölgenin Merinos ve Kavşaklarından sağlanan bağlantısı da doğrudan bu tünelle sağlanmış olacak. Hem yaya hem de araç geçişine uygun olarak inşa edilecek tünelle, Çekirge, Kükürtlü ve Muradiye bölgelerinden gelen vatandaşlar, doğrudan Sırameşeler ve Alemdar’a buradan da Çelebi Mehmet Bulvarı’na bağlanarak, Mudanya ve Yıldırım istikametine kolaylıkla ulaşabilecekler.
Yılların beklentisi 
Tünelin yapılacağı sıcaksu bölgesinde projenin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, iki bölgenin birbirine bağlanmasında Bursaray’ın önemli bir engel olduğunu, ancak bölge halkının yıllardır beklentisi olan konunun tünelle çözüme kavuşacağını söyledi. Proje hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade eden Başkan Altepe, “Sadece Merinos ve Acemler Kavşakları ile bağlantı sağlanan bu iki bölge, artık tünelle birbirine bağlanmış olacak. İki yaka birbirine tünelle bağlanıyor. Çekirge, Muradiye ve Kükürtlü’de yaşayan hemşerilerimiz buradan kolaylıkla Soğanlı, Alemdar ve Sırameşeler bölgesine geçecekler. Çelebi Mehmet Bulvarına bağlanıp Mudanya ve Yıldırım’a ulaşabilecekler. Çelebi Mehmet Bulvarının Beşyol Kavşağı ve devamında Acemler bağlantısı çalışmalarımız sürüyor. Doğuya ve batıya gitmek isteyenler böylelikle alt yolu da ulanabilecekler. Böylelikle şehir içi trafiğinde önemli bir rahatlama olacak” diye konuştu.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler