Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

İkinci el araç satışlarında patlama!

Manheim Türkiye Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, yaklaşan bayramlar nedeniyle ikinci el Otomobil satışlarında yüzde 5'lik artış beklediklerini kaydetti.

Yayınlanma:

Terzioğlu, ikinci el otomobil piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada, ÖTV ve kur artışı nedeniyle 2014 yılının ilk yarısında sıfır araç fiyatlarında yüzde 20’lik bir artış yaşandığını ifade etti.

Bu gelişmelere siyasi belirsizliğin eklemesiyle yetkili satıcıların otomobil siparişlerini azalttıklarını anlatan Terzioğlu, “Siyasi ortamdaki belirsizlik sebebiyle 2014 model üretim siparişleri çok az sayıda yapıldı. Siparişler azalınca da özellikle bu yılın ilk 6 ayında üretim oldukça sınırlı sayıda kaldı. Bu nedenle de sıfır araç piyasası yüzde 25 oranında daraldı” diye konuştu.

Bu durumun da ikinci el otomobile yönelmeye neden olduğunu belirten Terzioğlu, 2014’ün ilk dört aylık döneminde ikinci el otomobil satışlarının yüzde 4 civarında arttığının bilgisini verdi.

İLGİLİ HABER SSK, BAĞKUR ve EYT’li hepsini kapsıyor: 1999 öncesi ve sonrası için 5 yıl erken emeklilik
Manheim Türkiye Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, yaklaşan bayramlar nedeniyle ikinci el Otomobil satışlarında yüzde 5'lik artış beklediklerini kaydetti.

İkinci elde bu kadar yoğun talep olmasına karşın, sıfır araç sayısındaki azalma nedeniyle ikinci el otomobil bulmakta zorlandıklarını açıklayan Terzioğlu, “Aslında ikinci elde otomobil satışları rakamların çok daha üzerine çıkabilirdi. Ama gerek ikinci el otomobil bulmakta zorlanmamız gerekse de zorlaştırılan kredi şartları neticesinde otomobilini değiştirmek isteyen insanların daha çok düşünme ihtiyacının artması, ikinci el otomobil satışlarının istenilen seviyelere ulaşamamasına neden oluyor” diye konuştu.

315 binden fazla araç satılacak

Terzioğlu, yaklaşan Ramazan ve Kurban bayramları nedeniyle ikinci el otomobil satışlarında yüzde 5’lik artış beklediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Geçen yılın Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı süreçlerinde ikinci el otomobile ciddi bir talep vardı. Bir önceki yıla göre fiyatlar yüzde 5’lik artış görmüştü. Bu yıl da geçen yılki rakamları yakalayacağımızı düşünüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte siyasi belirsizliğin ortadan kalkmasını ve piyasaların daha da canlanmasını bekliyoruz.”

Zafer Terzioğlu, geçen yıl Ramazan Bayramı sürecinde 315 bin 893, Kurban Bayramı sürecinde ise 331 bin 500 ikinci el otomobil satıldığının bilgisini verdi.

Manheim Türkiye olarak geçen yıl Ramazan Bayramı sürecinde bin 200, Kurban Bayramı sürecinde ise bin 400 ikinci el otomobil satışı gerçekleştirdiklerini anlatan Terzioğlu, bu yılki hedeflerininse iki bayram için bin 400 ve bin 600 ikinci el otomobil satmak olduğunu söyledi.

 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler