İkiz Durak, Aliağalıların Hizmetine Girdi

İkiz Durak, Aliağalıların Hizmetine Girdi

Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin demokrasi meydanına yaptığı klimalı modern ikiz durak Aliağalıların hizmetine girdi.
Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından mevcut durakların modern duraklara çevrilmesi kapsamında başlatılan projede ilk olarak Hürriyet Caddesine yapılan modern durağın ikincisi Aliağa Belediyesi karşısında Demokrasi Meydanı’na yapılarak hizmete girdi. Durak çalışmaları ilçe genelinde ve merkez dışı mahallelerde de devam edecek. Toplu taşıma araçlarını bekleyen yolcuların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amaçlanarak Aliağalıların hizmetine sunulan ikiz durak aynı zamanda İstiklal Caddesinde trafiğin rahatlamasını da sağlayacak. Öte yandan modern ikiz durağın etrafı kent estetiğine ve çevre düzenlemesine önem verilerek çiçeklendirildi.
YEDİ ÇEŞİT BİTKİ
Görenlerin ilgisini çeken ikiz durak, sadece modern yapısıyla değil, etrafında yapılan çevre düzenlemesiyle de Aliağalıların beğenisini kazandı. Alana kırpık limon servi, kırpık mavi servi, şimşir, dresenya, mavi çim, hercai menekşe ve kaktüs olmak üzere yedi çeşit bitki dikildi.
ALİAĞA’DA İLK
Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, ikiz durak etrafına dikilen yedi çeşit bitkiden biri olan kırpık mavi servinin Aliağa’da daha önce bulunmayan bir bitki türü olduğu, ilk defa ikiz durak projesi kapsamında dikildiği öğrenildi.