İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Samsun’da İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı öncesi Halk Sağlığı Müdürlüğü Şube Müdürü Uzm. Dr. Nilden Arslan (İl Koordinasyon Kurulu çalışmaları hakkında), Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar (Mahkemeler tarafından TCK 191. Madde kapsamında uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişilere verilen tedbir kararlarının il düzeyinde uygulanması hakkında) ve Elvinder Derneği Başkanı Yeşim Gürsoy da (Suça İteklenmiş Çocuklar için Sokaktan Haber Var Projesi hakkında) bir sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından gündemdeki diğer maddelerin görüşülmeleri gerçekleştirildi.
Daha sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Uyuşturucu ile ilgili ilimizde çok ciddi mesafeler alındı. Neredeyse yüzde 100 veya yüzde 100’ü aşan miktarlar ve yakalanmalar yapılarak bunlar hakkında gerekli işlemler yapılıyor" dedi.
Toplantıya ayrıca Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, İl Jandarma Komutan J. Alb. Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı SG. Alb. Murat Özer, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Dursun Mehel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Kamu Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Temsilcileri katıldı.