İletişim Ve Medya Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel;

İletişim Ve Medya Federasyonu Genel Başkanı Şakir Gürel;

İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel Demokrasinin çıkış noktalarının ayarlaması yapılırken Anadolu medyasının göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret ederek güçlü bir Anadolu medyasının demokrasinin anahtarı olacağını belirtti.
Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren Anadolu medyasının çok önemli görevler üstlendiğini, ülkenin en kritik günlerinde imkansızlıklar içerisinde Anadolu medyasının çok önemli görevler yaptığını belirten TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, “Tarihin hangi bölümüne bakılırsa bakılsın Anadolu medyası en zor şartlarda ülke savunmasında ve de ülke kalkınmasında en kritik görevler üstlenmiş ve gerçekleştirmeye çalışmıştır. Ülke sevdasını bir ideal olarak üzerinde görev addeden Anadolu medyası çok zor şartlarda bile görevini layığı ile yerine getirmiştir” dedi.
Anadolu medyasının güçlendirilmesi demokrasi anlayışındaki mihenk taşlarının yerine oturtulması açısından çok önemli olduğunu ama Anadolu medyasının güçlendirilmesinin şimdiye kadar mümkün olmamasının yanı sıra sorunlarına yaklaşımlarda bile zayıf kalındığını sözlerine ekleyen TİMEF Genel Başkanı Gürel, “ Türkiye yıllardır daha iyi bir demokrasinin yol haritasını çalışırken Anadolu medyası hep unutulmuştur. Oysa Anadolu medyası ne kadar güçlendirilirse demokrasi anlayışı da o kadar ciddi yol alır. Bu konuda devlete düşen görevler vardır ve de hassasiyetle üzerinde durulmalıdır. Eğer Anadolu medyası tükenme noktasına gelirse ne demokrasiden söz edilebilir ne de demokrasi adına doğru adımlar atılabilir. Bu nedenle Anadolu medyası ile ilgili devletin ciddi bir politikası olmalıdır ve vakit geçirilmeden bu konuda adımlar atılmalıdır” dedi.