İlhaner: "kürtler Kardeş Halklarla Barış İçinde Yaşamalıdır"

İlhaner: "kürtler Kardeş Halklarla Barış İçinde Yaşamalıdır"

27 Ekim tarihinde kongreye giden Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ilk isim Selam Anadolu Hareketi lideri Galip İlhaner oldu. İlhaner, "Kürt halkı olarak Ortadoğu ve dünya barışı için mücadele edeceğiz" dedi.
“Önce İnsan” diyerek siyasete başlayan ve seçim sloganını ‘Milli Cesur Çoğunluk’ olarak belirleyen Galip İlhaner, Türkiye’nin milli hareketlere ihtiyacı olduğunu, başlattıkları Anadolu ’Selam’ Barışı Hareketi’nin artık meydanlara çıkmasının zamanı geldiğini ifade etti.
"Milli Türkler, Milli Kürtler, Milli Lazlar, Milli Ermeniler, Milli Arnavutlar, Milli Çerkezler Hepimiz Türküz, Kürdüz, Lazız Çerkesiz’ anlayışını savunan milli bir hareket olacaklarını belirten İlhaner, şöyle konuştu: "Vizyonumuz, Türkiye’nin ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel, bilimsel gelişimini sağlayarak ve çağın gerektirdiği bilgi toplumuna geçerek, ülkemizi bölgesinde ve dünyada süper güç ve lider ülke yapmaktır. Kürt halkı olarak Ortadoğu’nun ve dünyanın barışı için mücadele edeceğiz. Kürt halkı aynı zamanda Kürtler’in de devletleri olan; Türkiye, İran, Irak ve Suriye’de kardeş halklarla birlikte adil bir barış içerisinde yaşamalıdır. Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz."
IŞİD üzerinden Türkiye’nin büyük bir tuzağa çekildiğini anlatan İlhaner, şunları söyledi: "Türkiye, IŞİD üzerinden Suriye bataklığına sürüklenmemelidir. IŞİD terör belası öncelikle Irak ve Suriye’nin sorunudur. Türkiye yeni bir strateji belirlemelidir. Çünkü şartlar değişmiştir. IŞİD ve PKK terör örgütleri birbirlerini meşrulaştırmaktadır. Irak ve Suriye meşru ülkelerdir. Irak ve Suriye yönetimleri belli şartlarla meşru hükümetler olarak görülmeli ve Türkiye burada bir strateji değişikliğine gitmelidir. Şartlar değişmiştir. Türkiye; Suriye ve Irak devletlerinin toprak bütünlüklerini korumak için iki ülkeyle de temasa geçmelidir. IŞİD ile mücadele Irak ve Suriye hükümetlerine bırakılmalıdır."