İlk Hac Kafilesi Yurda Döndü

İlk Hac Kafilesi Yurda Döndü

Kutsal topraklarda hac farizasını tamamlayan ilk hac kafilesi yurda döndü.
Hac farizasını tamamlayan ilk hac kafilesi Suudi Arabistan Hava Yolları’na ait uçakla yurda döndü. Pasaport kontrolünden geçerek valiz ve zemzemlerini alan hacı adayları gruplar halinde dış hatlar terminali geliş katından çıkmaya başladı. Hacıları karşılamaya gelen yakınları ise Atatürk Havalimanı’na akın etti.
Kızı ve eşiyle birlikte il defa hacca gittiklerini söyleyen Selçuk Aydın, haccın manevi atmosferinden etkilendiğini belirtti. Aydın, "4 yıl önce yazdırmıştım. Küçük oğluma da çıktı ama 6 yaşında olduğu için onu götürmedim ama kızım Beyza gidecek yaşa geldi ve biz de götürdük. Orada tüm İslam dünyasının bir fotoğrafı var. Durumu iyi olan insanlar da var orada. Çok fakir olup yerlerde yatan insanlar da var. Tavaf’tan Say’dan Arafat’tan bunların hepsi Haccın güzellikleri” dedi.
Selçuk Aydın’ın kızı Beyza Aydın da, erken yaşta hacı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Türkiye’yi de çok özledim şuan buralara geldiğim için de çok mutluyum. Orada ilk indiğimde çok heyecanladım. Kabe’yi tavaf ederken çok mutlu oldum çünkü böyle bir şey herkese nasip olmuyor. Hep yaşlılar var zaten grubun en küçüğü de bendim” şeklinde konuştu.
Grupla birlikte Hac farizasının yerine getiren İlahiyatçı Yazar Fatih Çıtlak ise, herkesin ne duyguyla olursa olsun ömründe bir kere hacca veya umreye gitmesini gerektiğini söyledi. Çıtlak, “Yani Hacca gitmek gerekli mi? Hacca gitmesek başka bir hayır yapsak gibi sözler var. Bunun en güzel çaresi bir insanın her ne duyguyla olursa olsun bir kere hacca gitmesi veya umreye gitmesi gerekir. Çünkü oraya gittiği andan itibaren o atmosfer insanı bambaşka bir şekle sokuyor zaten ve oraya gittikten sonra hayrı kesilmiyor tam tersi hayatında yapmak istediği yardımseverlik, kardeşlik, affedecilik, birbirini kucaklama hali yüzlerce kat artıyor. İşte hac böyle bir güzel ibadet” diye konuştu.