İLK KEZ YAPILAN ÇOCUK KALP AMELİYATINDA BAŞARILI SONUÇ

İLK KEZ YAPILAN ÇOCUK KALP AMELİYATINDA BAŞARILI SONUÇ

Gaziantep’te bulunan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde kalbi delik olan 5 yaşında ki bir çocuk yapılan başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Hastanede yapılan ilk çocuk kalp ameliyatının başarılı geçmesi, doktorlar ve çocuğun ailesi tarafından sevinçle karşılandı.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde Doç. Dr. Hayati Yeniz, Op. Dr. Erhan Hafız ve ekibi tarafından, doğumsal anomalisi olan 5 yaşındaki bir erkek çocuğun kalbinde Atrial Septal Defekt (kalp deliği) tanısı konularak başarılı bir açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi. İki saat süren ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan hastanın genel durumu stabil olarak seyrederken, bir sonraki gün servise çıkarılacak hastanın kısa sürede taburcu edilmesi bekleniliyor.
Çocuk kalp ameliyatının bu hastanede ilk kez yapıldığını söyleyen Op. Dr. Erhan Hafız, bu tür doğumsal anomali açık kalp ameliyatlarının devam edeceğini ve bunun için gereken altyapının güçlendirileceğini söyledi. Dr. Erhan Hafız, “Bu tür ameliyatlar Gaziantep genelinde ve bölgesinde bugüne kadar yalnızca Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yapılmaktaydı. Kalp ve Damar Cerrahisi servisinin yenilenmesi serviste görevli tüm doktor, hemşire ve personel kısaca tüm çalışanlar hem de hastalar için düzenli ve huzurlu bir ortam sağlanması planlanmaktadır. Çocuk kalp ameliyatlarının yapılması yeni başlayan, çocuk doğumsal kalp anomali ameliyatları yapılmaya devam edilecektir“ dedi.