İlk resmi ziyaret KKTC'ye

İlk resmi ziyaret KKTC'ye

Ercan Havalimanında KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu tarafından resmi törenle karşılanan Davutoğlu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Yasin Aktay ile AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz de KKTC'ye geldi.



Başbakan Davutoğlu, havalimanından ayrılırken kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla aracından inerek bir süre sohbet etti. Vatandaşlarca "Türkiye'nin Gururu Saygıdeğer Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Adamıza Hoşgeldiniz", "Konya'nın Gururu Sayın Başbakanımız KKTC'ye Hoşgeldiniz" pankartları açıldı.

Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. İki lider basına bir süre görüntü verdikten sonra baş başa görüşme gerçekleştirdi. Davutoğlu’nun görüşme sonrası Eroğlu tarafından onuruna verilecek yemeğe katılacak. Eroğlu ve Davutoğlu, yemeğin ardından saat 13.45’te basın toplantısı düzenleyecek.

Saat 14.45’te KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek olan Davutoğlu, 15.30’da Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşecek. KKTC Başbakanlığı’ndaki görüşmenin ardından saat 16.00’da heyetler arası görüşmeye geçilecek.

Davutoğlu, saat 17.30’da Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'nı (KTBK) 18.15’te de Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek.

Başbakan Davutoğlu, saat 19.15’te KKTC Başbakanı Yorgancıoğlu’nun onuruna vereceği akşam yemeğinin ardından 21.00’de KKTC'den ayrılacak.