İlkadim’da 5 Bin Öğrenciye 47 Bin Lira Yardım Yapılacak

İlkadim’da 5 Bin Öğrenciye 47 Bin Lira Yardım Yapılacak

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Samsun’un İlkadım ilçesinde üniversiteye hazırlanan yaklaşık 5 bin 12 sınıf öğrencisine 47 bin lira eğitim yardımı yapılacağını açıkladı.
Müdür Çetinkaya yaptığı açıklamada, "Bu yıl ilçemizde 12. sınıf öğrencilerimize üniversite hazırlık kitabı vermeyeceğiz. Bu kitapların karşılığı olan para desteğinde bulunacağız. Velilerimizden bu paranın çocuğun eğitimi için kullanacağına dair taahhüt alacağız ve takipçisi olacağız. Biz velilerimize güveniyoruz. Önceden kitap veriliyordu. Ancak, bunlar bazen öğrencinin ihtiyacı olmayan kitaplar olabiliyordu. Bu yıl yaklaşık 5 bin olan 12. sınıf öğrencimize toplam 47 bin lirayı dağıtacağız. Kitap desteği yerine para desteği vereceğiz" dedi.
Müdür Çetinkaya, ana sınıfında ve birinci ve ikinci sınıf öğrencilere de destek vereceklerini hatırlatarak, "Ana sınıflarda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere kaymakamlıkla görüştük, destek vereceğiz. Onların ihtiyaçlarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile beraber karışlayacağız. Birinci sınıf ve ikinci sınıf öğrencilere kantin desteği vereceğiz. Belli meblağlar okullara gönderilecek ve bu çocuklara hiç belle etmeden ve öğrenciler bunun farkında olmadan öğrenci için günlük 3 veya 2.5 liralık harcama yapılacak. Bu para İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesi olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından karşılanacak" diye konuştu.