"İlla yatırım yapacaksanız 22 ayar bilezik alın"

"İlla yatırım yapacaksanız 22 ayar bilezik alın"

Koç, altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlara da önerilerde bulundu. Gram ya da Cumhuriyet altını alan vatandaşların alım ve satım fiyatlarındaki farktan dolayı kayıplarının olduğunu ifade ederek 22 ayar bileziğe yönelmeleri konusunda çağrıda bulundu.

"YATIRIM YAPACAKSANIZ 22 AYAR BİLEZİK ALIN"

"Cumhuriyet ve gram altınındaki farklar bileziğin alım satım farkına yaklaştı" ifadelerine yer veren Koç, "Vatandaşın bize sattığı bilezikle yeni aldığı bilezik arasında bugün 500 TL ise 50 TL fark eder.

Biz bilezikteki kar marjımızdan feragat ediyoruz. İndirimde yapıyoruz aynı zamanda. Değerli vatandaşlarımız illa gram altın almak isterseniz, bugün aldığınız Cumhuriyet altını ya da gram altın bilezik fiyatındaki alım satım farkı kadar kaybınız oluyor. O yüzden gelin illa yatırım yapacaksanız 22 ayar bilezik alın, hem kolunuza takabilirsiniz hem benim üyelerim 5 lira 10 lira civarında indirim de yaparlar. Böylelikle kuyumculuk sektörüne de katkıda bulunmuş olursunuz. Altın alacağınıza bilezik alırsanız, hem ürünü kolay alırsınız bizle ürünü rahat yetiştiririz" dedi.

PALANDÖKEN: ALTIN KUYUMCU ESNAFINDAN ALINIR

Öte yandan konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu dönemde dolandırıcılar piyasaya sahte altın sürmekte gecikmiyor. Vatandaşlarımız altın alırken ve bozdururken çok titiz davranmalı.

Özellikle bu dönemde internet üzerinden taksitle altın almak oldukça riskli. Hediyelik altın alanların ve altına yatırım yaparak birikim yapanların hayal kırıklığına uğramaması için bilinir ve güvenilir kuyumcu esnafından alışveriş yapılmalı" dedi.

Altın alışverişinin güvenilir ve bilinir esnaftan yapılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, "Her yıl düğün sezonunun başlamasıyla birlikte özellikle gram altına ve çeyrek altın olan talep artıyor." şeklinde konuştu.

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, büyük ölçekli yatırımcıların kiloluk külçe altına yöneldiğini kaydetti.

Başman, yatırım için altın düşünenlerin çeyrek, yarım, tüm liralar, Adana Burması, diba bilezik şeklindeki içi dolu bileziklerle beraber büyük ölçekli yatırımcıların da kiloluk külçe altına rağbet gösterdiğini belirtti.

Alış satışlarda gramda 2 ile 5 lira gibi ufak bir fark olduğundan bu süreçte kiloluk külçe altın satışlarının arttığına vurgu yapan Başman, "Çünkü alırken daha az işçilik ödenir, satışında yine daha az fire payı vardır." dedi.

'YATIRIMLIĞA YÖNELİK SATIŞLAR ARTTI'

25 yıldır kuyumculuk yapan Gencer Dostlar, yatırım amaçlı satışların yükseldiğini belirterek, "Çeyrek, yarım, tüm, dolu bilezik, Adana Burması gibi ürünlere yatırımcılarımız daha çok rağbet gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Altın almaya gelen Sevda Kılıçlıoğlu da "Altın almaya geldik. Düğünümüz var. 25-30 gram civarında altın alacağız. 9 bin liralık 22 ayar yatırım amaçlı bilezik alıyoruz" dedi.