İlyas Salman "Mısır Adası'nda"

İlyas Salman "Mısır Adası'nda"

Avrupa’nın en eski film festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde büyük ödül Kristal Küre’yi Gürcü yönetmen Giorgi Ovaşvili’nin “Mısır Adası” adlı filmi aldı.

Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary kentinde düzenlenen festivalde, 25 bin dolar tutarındaki büyük ödüle değer görülen filmde yaşlı köylüyü İlyas Salman canlandırırken, Tamer Levent de başrollerden birini üstlendi.

Ovaşvili’nin, Gürcistan ile Abhazya arasındaki sınırı oluşturan ırmağın kıyısında geçen filmi, yaşlı bir köylü ve onun doğayla ilişkisine odaklanıyor.

Bu yıl kırk dokuzuncusu düzenlenen Karlovy Vary Film Festivali’nde 15 bin dolar tutarındaki “Özel Jüri Ödülü”ne ise Macar yönetmen György Palfi’nin “Serbest Düşüş” adlı filmi değer görüldü. Palfi, ayrıca “En İyi Yönetmen” ödülünü de aldı.

Festivalde, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü Elle Fanning, “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü de Nahuel Perez Biscayart kazandılar.

Orta ve Doğu Avrupa, Balkanlar, Türkiye ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinden yönetmenlerin ilk ve ikinci filmlerinin katıldığı “Batı’nın Doğu’su Yarışması”nda ise 20 bin dolar tutarındaki ödülü İvan İ. Tverdovski’nin “Corrections Class” adlı filmi aldı.