İmam babanın acı günü!

İmam babanın acı günü!
Giresun'da ambulansın devrilmesi sonucu öle Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Hatice Arslan'ın cenazesi toprağa verildi.

Baba evine getirilen cenaze Bulancak ilçesindeki Sarayburnu Camisi'nde helallik alındı.

Arslan'ın cenaze namazını, ilçenin Yeşilyurt köyünde imam olarak görev yapan babası Hamdullah Arslan öğle namazına müteakip kıldırdı, duygusal anlar yaşandı.

Tabutun üzerine Arslan'ın ATT yeleği kondu 

Arslan'ın cenazesi, namazın ardından ilçenin Bahçeli köyüne götürülerek aile kabristanına defnedildi. Cenaze törenine Arslan'ın annesi Naciye, kardeşi Esma Arslan ve yakınları ile sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri eğitim Daire Başkanı Dr. Duygu Cengiz, İl Sağlık Müdürü Ahmet Bal, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Görev şehidi olmamaları için...

Daire Başkanı Duygu Cengiz, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, mesleğin riskli olduğu alanlardan birinin, hastane öncesi acil sağlık hizmetleri olduğunu söyledi.

Her ambulans ekibini aslında bilinmeze doğru yolladıklarını ifade eden Cengiz, "Her vakaya çıktıklarında hangi eve gittiklerini, hangi alana gittiklerini bilmeden gidiyorlar ve üstüne üstlük o arkadaşlarımız araç kullanıyorlar. Her ne kadar bununla ilgili önlemleri almış olsak da genel olarak bu kazaları sıfıra düşürmek imkansız. Yaşadığımız her olayda hepimizin içi yanıyor" dedi.

Cengiz, kazalarda hayatını kaybeden çalışanları görev şehidi olarak saydırmak, bu şehitlik belgesinin altını doldurmakla ilgili çalışmaları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Geride kalanların acılarına belki biraz faydası olur. Önümüzdeki hafta büyük bir çalıştay yapıyoruz, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı... Ambulans kazalarımızı özellikle nasıl azaltabiliriz, her açıdan bakıldığında ne gibi değişiklikler yapmamız lazım... İnşallah bunları da yaparsak, sıfırlanamayacağına eminim ama ölümlü kazaları en azından sıfıra indirmek de ana hedefimiz olacak. Kısa bir hedef değil ama ben tüm camiaya, ailesine, herkese sabırlar diliyorum. Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz, inşallah böyle acılarda bir arada olmayız."

Keşap ilçesinden aldığı acil hastayı Giresun'da bulunan bir hastaneye götüren Orçun Çarkçı idaresindeki 112 Acil Servis ambulansı, Karadeniz Sahil Yolu Aksu Mahallesi'nde refüje çarpıp devrilmiş, kazada ambulansta bulunan hasta Nazmiye Şahin ile ATT Hatice Arslan hayatını kaybetmişti.