İmam babanın en zor görevi!

İmam babanın en zor görevi!

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nin imamı Adem Uran’ın küçük oğlu kafe işletmecisi 31 yaşındaki Halit Uran, rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede serum tedavisi yapılıp taburcu edildikten sonra fenalaşıp hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 ay sonra ikinci kez baba olacağı belirtilen genç işletmecinin ölümü ailesiyle sevenlerini yasa boğdu. Oğlunun cenaze namazını kıldıran İmam Adem Uran ise ayakta durmakta zorluk çekti.

Bostanlı Semti’ndeki Denizpark adlı kafenin, ağabeyi ile işletmeciliğini yapan evli bir çocuk babası Halit Uran, dün akşam saatlerinde rahatsızlanınca, özel bir hastaneye başvurdu. Burada serum tedavisi uygulanan Uran, daha sonra taburcu edildi. Evine dönen, Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nin imamı Adem Uran’ın küçük oğlu Halit Uran, ilerleyen saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenle fenalaştı, yakınları hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık görevlileri bir ay sonra ikinci kez baba olmayı bekleyen Halit Uran’ı ambulansla başka bir özel hastaneye kaldırırken Uran’ın kalbi durdu. Müdahalelere rağmen talihsiz işletmeci yolda hayatını kaybetti.

AİLESİ VE SEVENLERİ YASA BOĞULDU

İzmir’in sevilen ailelerinden olan Uran Ailesi, acı haberle adeta yıkıldı. Genç yaşta hayata veda eden Halit Uran’ın 8 aylık hamile eşi Hande Uran da büyük üzüntü yaşadı. Gözyaşlarına hakim olamayan baba Adem Uran, Bostanlı’daki evinde taziyeleri kabul etti. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cansız bedeni otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan Halit Uran’ın, bugün ikindide babasının da görevli olduğu Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nin imamı Adem Uran’ın küçük oğlu olan ve rahatsızlığı nedeniyle başvurduğu hastanede serum tedavisi yapılıp taburcu edildikten sonra fenalaşarak hayatını kaybeden kafe işletmecisi 31 yaşındaki Halit Uran’ın İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsisi tamamlandı. Cenazesi yakınlarına teslim edilen talihsiz işletmecinin otopsisinde, kesin ölüm nedeni belirlenemediği öğrenildi. Çevresinde sevilen bir kişi olan ve ölümüyle ailesiyle yakınlarını yasa boğan Halit Uran’dan alınan örneklerin detaylı olarak inceleneceği, yapılacak testlerin ardından ölüm nedeninin netlik kazanacağı bildirildi.

İLK KEZ BABA OLACAKTI

Daha önce bir çocuğu olduğu belirtilen Halit Uran’ın, çocuğunun olmadığı ve eşi Hande Uran’ın 8 aylık hamile olduğu bildirildi. Baba olmanın sevincini yaşayamadan ve evladını göremeden hayatını kaybeden Halit Uran için babasının da görevli olduğu Beşikçioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu çelenk gönderirken, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Halit Uran’ın ailesi, yakınları ve yüzlerce kişi katıldı. Çocuğunu kucağına alacağı günü beklerken eşinin ölüm haberiyle sarsılan Hande Uran ve genç işletmecinin yakınları uzun süre tabutun başında gözyaşı döktü.

EN ZOR GÖREV

Camide ilk olarak, doğal yollarla hayatını kaybeden Cemil Toksöz’ün cenaze namazı kılındı. Ardından güçlükle ayakta durabilen imam Adem Uran, İl Müftüsü Muslu ile cemaatin önünde saf tuttu. Oğlunun cenaze namazını kıldıran Adem Uran, dualar etti. Müftü Muslu’nun konuşması sırasında, acılı baba oğlunun tabutuna başını yasladı. Helallik alınmasının ardından Halit Uran’ın tabutu cenaze aracına taşındı. Genç işletmeci, Doğançay Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.