İmam, Hırsızı Yakalattı

İmam, Hırsızı Yakalattı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir evden 400 kiloya yakın fındık çalan bir kişi cami imamının dikkati sayesinde yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, Ovacık Mahallesi Kanalsırtı mevkisinde meydana fındık hırsızlığında 1 kişi suçüstü yakalandı. Evde tek başına yaşamını sürdüren ve alışveriş için şehir merkezine giden S.Ş.’nin (75) evine kamyonetin plakasını gazete ile kapattığı iddia edilen S.U. (48), kamyonetle girerek fındıkları çalmak istedi. Aracına fındıkları yüklemek üzereyken olayı fark eden cami imamı Ferhat Yiğit, hırsızı engellemek için aracı ile önünü kesmek istedi.
S.U. (48) imamı fark etmesi üzerine fındıkları yüklediği kamyonetle evin bahçesinden hızla kaçmaya çalışırken bilinçli olarak imam Yiğit’in aracına çarptı ve hızla kaçmaya başladı. Bu arada S.U’nun peşinde aracı ile takibe başlayan Yiğit, olayı telefonla Jandarma Komutanlığı’na bildirdi. Takip esnasında S.U., aracıyla kaza yapması üzerine olay yerine gelen İlçe Jandarma ekipleri zanlıyı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.