İmralı'ya gitmeleri kabul edilmedi

İmralı'ya gitmeleri kabul edilmedi
Abdullah Öcalan'ın vasisi Avukat Mazlum Dinç ile yakınlarının görüşmesi için yaptıkları başvuru, geminin arızalı olması nedeniyle İmralı'ya gitmeleri kabul edilmedi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruya Öcalan'ın avukatlarından İbrahim Bilmez, müvekkillerinin vasisi Avukat Mazlum Dinç ve Öcalan’ın kardeşleri ile İmralı'da bulunan diğer mahkumlarının yakınlarının, görüşmesine  olumsuz yanıt verildiği söylendi. 

Ada ile deniz ulaşımını sağlayan geminin arızasının kendilerine gerekçe olarak sunulduğunu açıklayan İbrahim Bilmez, "Avukatlar olarak yaklaşık 3.5 yıldır İmralı'ya gidip müvekkilimiz ile görüşemiyoruz. Vasisi olan Mazlum Dinç ise son üç aydan beri İmralı'ya gidemedi. Öcalan'ın kardeşi ve diğer mahkumların yakınları da bu zaman içersin de gidemedi" dedi. İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın kaldığı cezaevinde 5 mahkum daha bulunuyor. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Hasan Alpan’ın ağabeyi Hakkı Alpan 6 Ekim’de, vasisi avukat Mazlum Dinç, 22 Eylül’de İmralı Adası’na gitmişti.