İmzayı atan Erkan Zengin'den bomba açıklamalar

İmzayı atan Erkan Zengin'den bomba açıklamalar

Trabzonspor 2.5 yıllık anlaşmaya vardığı Erkan Zengin için basın önünde imza töreni düzenledi.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile beraber toplantıya katılan Erkan Zengin'in 99 numaralı formayı giyeceği açıklandı.

Hacıosmanoğlu ilk sözü alarak transfer sürecinde haber kirliliği yaşandığını ve Erkan'ın buna sahadaki mücadelesi ile cevap vereceğini söyledi.

Hacıosmanoğlu; "Günlerden beri medyada her zaman olduğu gibi kirli kirli haberler çıkıyordu. Bunların hepsi Erkan kardeşimizin ağzından çıktığı söyleniyordu. Bize de sorduklarında Erkan'ın bize hiçbir zaman Trabzonspor'a gelmeyeceğim, başka takıma gideceğim diye söz olmadığını söyledim. Olmuş olsaydı almamız söz konusu değildi.

Erkan Zengin ise yaptığı konuşmada; "Trabzonspor'a imza atmak benim için inanılmaz mutluluk. Bundan sonra Trabzonspor için her şeyimi ortaya koyacağım. Belki 20 gündür benim ne çektiğimi kimse bilmez. Konuşulanlar var, bir sürü olaylar oldu. İsveçteydim. Eskişehir'den ayrılışım çok farklıydı. Bunu kimse bilmez. Bazı şeyleri orada yaşadım. Evimi sattım, İstanbul'a gittim. Daha önceden bunlar konuşulmuştu. Trabzonspor bu transferde hiç yoktu. Oradan ayrılırken başkanımızın sen gidebilirsin dedi. Ondan sonra bir kulüple görüşmeye gittim. Trabzonspor yoktu hiçbir zaman. Bu olayların üzerine buraya kadar geldi. Ben İsveç'e döndüm. Ben başkanımızn ve Ersun hocamın isveç'e gelmesi bütün herşeyi bitirdi. Trabzonspor bundan sonra benim herşeyim. Bunu yürekten söylüyorum. Buna inanabilirsiniz"

Fenerbahçe ile inatlaşma mı oldu?

Hacıosmanoğlu, "Erkan tarzı bi oyuncuya ihtiyaç olduğunu teknik kadro söyledi biz de inandık. Bu aralar hafızalarda silinmeler oldu bizden önce çok başkan var aldım deyip fotoğraf çekilip daha sonra o isimlerden Moskova'ya gidenler oldu. Yaptığımız hareketin Trabzonspor'a katkısı olacaksa dünyanın öbür ucuna gideriz. Biz değerlerimize sahip çıkarız, gurur yapmayız. Yarın da gitmem gerekiyorsa giderim, Erkan'ın ailesini gördükten sonra öyle bir ailenin evladı da böyle bir kulüpte oynamalı. Gitmemiz gereken her yere gideriz." dedi.

Erkan Zengin oluşacak baskı sorusuna, "Bu olaylardan sonra biraz baskı artmış olabilir ama bu baskıyı kaldıramıyorsam zaten futbol oynamayayım" cevabını verdi.

"İstanbul ekiplerinin istediği isimleri Trabzonspor alamaz..."

Biz Trabzonspor'a katkısı olacak oyuncuları almak isteriz kimseyle yarış içinde değiliz. Bizim istediğimiz oyunculara talipler oluyor, biz ve teknik kadro inanıyorsa onu takıma kazandırmak isteriz. Prestij için bazen ortaya koyulması gerekiyor. Trabzonspor hem kulüp hem şehir olarak önemli bir yer, Türkiye'de... Maneviyata önem vermek gerekiyor. Eskiden İstanbul ekiplerinin istediği oyuncuları Trabzonspor alamaz diyorlardı, kulübün mali yapısını zorlamadan transferler yapmaya çalışıyoruz.

Takip ettiğimiz oyuncular var. Onları hocamızın isteği doğrultusunda belli bir süre içerisinde takımımıza katmak istiyoruz.