İmzayı attı, merak edilenleri cevapladı

İmzayı attı, merak edilenleri cevapladı

Ülker Stadyumu 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza töreninde ilk olarak söz alan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, “Arkadaşlar, hoş geldiniz. Fenerbahçe için önemli bir gün” dedi. Hollandalı teknik adam Dick Advocaat ise, Fenerbahçe ile ilgili duygu ve düşüncülerini şu cümlelerle aktardı:

“Harika duygular içindeyim. Fenerbahçe ailesinin bir üyesi olmak mutluluk verici. Başkanımıza, kardeşine, yönetim kuruluna ve Hasan Çetinkaya’ya teşekkür ediyorum. Burada olmak bizim için bir gurur.”

İMZALAR ATILDI

Konuşmaların ardından Dick Advocaat, kendisini 1 yıllığına sarı lacivertli kulübe bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Hollandalı teknik adama tekrardan ‘hoş geldin’ diyen Şekip Mosturoğlu, “İnşallah Dick Advocaat çok büyük hizmetler, faydalar sağlayacaktır bize. Kendisine de hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

PEREIRA’YA TAZMİNAT ÖDENECEK Mİ ?

Bir soru üzerine de Şekip Mosturoğlu, “Önceki hocamızla ilgili süreç hukuki bir süreçtir. Hoca bize bir planlama yaptı ve bu formasyanda transferler yapıldı. Giden hocamızın sözleşmesinde antrenmanları ulusal ve uluslararası yönünde yapacağı ibaresi var. Bundan anlayan profesyoneller var. Biz onlara sorduk. Fenerbahçe uluslararası hukuk bürolarıyla çalışıyor.. Bu hocanın kontratında olan bir şey. Bu süreç takip edilecek. FIFA ve CAS’ta çözülecek” yanıtını verdi.

YENİ FORMATI AÇIKLADI

Soruları yanıtlayan Dick Advocaat da kadro ve oyun sistemi ile ilgili için, “Fenerbahçe’nin son yıllarına baktığımız zaman ya 1. olmuş ya da 2, demek ki iyi bir kadro var. Bizim burada Galatasaray ve Beşiktaş ile fark yaratmamız gerekiyor. Takım olarak bunu başarırsak işimiz daha da kolay olacak. Benim sevdiğim sistem 4-3-3 ancak kadroya bakacağız, 4-4-2’ye de dönebiliriz" dedi.

“Benim için en önemli nokta maç içinde insiyatif alabilmektir” diyen tecrübeli teknik adam, “Bizim için en önemli nokta, maç içerisinde insiyatif alabilmemiz. İyi bir kadromuz var, ancak dün oyuncularımızla da konuştum. Bir yola çıkıyorsak, hep beraber çıkmalıyız, herkes çalışmak, mücadele etmek ve savaşmak zorunda. Bunu başarır ve bireysel yetenekleri de ön plana çıkartırsak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

TRANSFER OLACAK MI ?

Robin van Persie ve transfer konusunda ise Hollandalı teknik adam, “Bir oyuncudan bahsetmiyoruz. En önemlisi takımdır. Transfer konusunda da ise sürekli iletişim halindeyiz. İdari Menajerimiz Hasan’la da görüşüyoruz. Belki bir transfer olabilir ama çok da ihtiyaç değil. Yeterli kadromuz var” dedi.

Fenerbahçe’ye geliş sürecini özetleyen Dick Advocaat, “Daha önceden de buraya gelmiştim. Fenerbahçe’yi ve diğer takımları biliyorum. Aslında her şey Cuma günü ve çok hızlı gelişti. Yeni bir hedef ve heyecan, daha iyisi için yola çıkmak beni buraya getirdi. Burada bu işi yapacak olmaktan dolayı keyifliyim” şeklinde konuştu.

YARINKİ MAÇ

Grasshopper maçı oyun sistemi ile de Hollandalı teknik adam Dick Advocaat, “Yarın kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Oyuncularımızın çoğu bu sistemi oynamaya alışık ve sorun görmüyorum. Bir yerden de buna başlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hollandalı teknik adam, objektiflere Fenerbahçe atkısı ile poz verdi. Advocaat daha sonra ise stadı gezdi.