İnce: AKP yüzyılın çarkçısı

İnce: AKP yüzyılın çarkçısı
Muharrem İnce, “Örgütü motive edip çok çalışacağım. Genel seçim çok önemli. Çünkü Başkanlık sistemi gelebilir. Bu Türkiye’nin sonu olur” dedi…

CHP’­nin 18. Ola­ğa­nüs­tü Ku­rul­ta­yı­’n­da Ge­nel Baş­kan Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu ile ya­rı­şan Ya­lo­va Mil­let­ve­ki­li Mu­har­rem İn­ce “Ku­rul­tay par­ti içi bir ya­rış­tır, ge­nel se­çim­ler ku­rul­tay­dan çok da­ha önem­li­di­r” de­yip Ana­do­lu tu­ru­na çık­tı. 2015 ge­nel se­çim­le­ri için kol­la­rı sı­va­yan İn­ce, “Da­ha çok ça­lı­şa­ca­ğı­m” me­sa­jı ver­di. İn­ce, bun­dan son­ra­ki he­def­le­ri­ni ve CHP’­nin ge­nel se­çim­ler­de na­sıl bir yol iz­le­me­si ge­rek­ti­ği­ni söyledi. 

İş­te o açık­la­ma­lar:

Ge­nel se­çim­ler ku­rul­tay­dan çok da­ha önem­li­dir. Tür­ki­ye bir yol ay­rı­mı­na gi­re­cek. Eğer CHP yüz­de 26’nın al­tın­da ka­lır, AKP yüz­de 40’ın üze­rin­de oy alır­sa Tür­ki­ye­’ye baş­kan­lık sis­te­mi­nin gel­me ih­ti­ma­li var. Bu Tür­ki­ye­’nin ve si­ya­si par­ti­le­rin so­nu olur. Tür­ki­ye­’nin bu yo­la gir­me­me­si için CHP’­nin ba­şa­rı­lı ol­ma­sı la­zım.

Ama­cım CHP’­yi ik­ti­dar yap­mak


HER be­le­di­ye baş­kan­lı­ğı se­çi­mi ön­ce­sin­de se­çim kam­pan­ya­sı­na ka­tıl­dı­ğım be­le­di­ye baş­kan­la­rı­mı­za ha­yır­lı ol­sun zi­ya­re­ti ya­pa­ca­ğım. Ör­gü­tü mo­ti­ve edip, çok ça­lı­şa­ca­ğız. Par­ti­nin oy­la­rı­nı ar­tır­ma­sı­nı sağ­la­mak.

BU par­ti­nin okul­la­rı ör­güt­le­ri­dir. CHP’­nin ken­di ev­lat­la­rı­na gü­ven­me­yi öğ­ren­me­si ge­re­ki­yor. Ha­ya­lim­de­ki CHP, üye­le­ri­ne gü­ve­nen, san­dık­tan çı­ka­na gü­ve­nen bir CHP. Hat­ta ge­nel baş­ka­nı­nı bi­le de­le­ge­ler­le de­ğil üye­ler­le se­çen bir CHP…

CHP’­nin çı­kış nok­ta­sı ve özü Ku­vay-ı Mil­li­ye­’dir. Mus­ta­fa Ke­mal Ata­tür­k’­ün dik du­ru­şu­dur. Bu­nu son­ra sos­yal de­mok­ra­si ile taç­lan­dır­dık. CHP’­nin sol­dan kop­ma­ma­sı la­zım. Her­ke­sin par­ti­si ola­bi­li­riz ama her şe­yin par­ti­si ol­ma­ma­mız la­zım.

20 se­ne­dir Tür­ki­ye, ‘dün­ya­nın ilk 10 eko­no­mi­si ara­sın­da gi­re­ce­ği­z’ ma­sa­lı­nı din­li­yor. Dün­ya­nın 17’n­ci eko­no­mi­siy­dik bu sı­ra­yı da Hol­lan­da­’ya kap­tır­dık. Dün­ya­nın en pa­ha­lı ben­zi­ni­ni kul­la­nan, elek­tri­ği Av­ru­pa­’dan on kat pa­ha­lı­ya kul­la­nan, sa­ma­nı­nı bi­le it­hal eden bir Tür­ki­ye­’den na­sıl bir eko­no­mik ba­şa­rı bek­le­ni­yor bu­nu an­la­ya­bil­miş de­ği­lim.

İnsanlar aç­lık sı­nı­rı­nın al­tın­day­ken, emek­li­le­rin du­ru­mu or­ta­day­ken, ka­pa­nan iş yer­le­ri ar­tar­ken, bü­tün bu eko­no­mik ve­ri­ler or­ta­day­ken Tür­ki­ye­’nin eko­no­mi­si­nin kö­tü­ye git­ti­ği gö­rü­lü­yor. Ne ya­zık ki pem­be ya­lan­lar­la bu fark­lı an­la­tı­lı­yor.

Türkiye­’nin eko­no­mi­si­nin dış po­li­ti­kay­la bağ­lan­tı­sı var. Ah­met Da­vu­toğ­lu dı­şiş­le­ri ba­ka­nıy­ken Tür­ki­ye­’yi Ku­zey Af­ri­ka ül­ke­le­riy­le, Ira­k’­la, Su­ri­ye­’y­le bir be­la­nın içi­ne sok­tu. 2 mil­yon Su­ri­ye­li aç ve se­fil va­zi­yet­te Tür­ki­ye so­kak­la­rın­da ge­zi­yor. Ga­zi­an­tep bak­la­va­nın, Ha­tay ba­rı­şın baş­ken­tiy­di, bu­gün bam­baş­ka şey­ler­le anı­lır ol­du. Eko­no­mi de­yin­ce ak­lı­mı­za sa­de­ce bor­sa, do­lar gel­me­me­li. Eko­no­mi­nin ya­rı­sı psi­ko­lo­ji­dir.

Şimdiye ka­dar çı­kan tüm tor­ba ya­sa­la­ra bir ge­nel­le­me ya­pa­lım. Bununla va­tan­da­şın ağ­zı­na bir ka­şık bal ve­ri­yor­lar. Va­tan­daş bu­nu­nla uğ­ra­şır­ken yan ta­raf­ta ne­ler gö­tü­rü­yor­lar bu­na bak­mak la­zım.

BU hü­kü­metin yok­su­lun, emek­li­nin, me­mu­run ya­ra­rı­na bir ya­sa çı­ka­ra­ca­ğı­na as­la inan­mı­yo­rum. 2010’da çı­kan tor­ba ya­sa­da İn­gi­liz bir vis­ki üre­ti­ci­si­ne 500 mil­yon do­lar­lık af ge­tir­di­ler. Va­tan­da­şa kü­çü­cük iyi­lik ya­par­lar­ken yan­daş­la­rı­na tril­yon­lar­ca kı­yak ya­pı­yor­lar. AKP hü­kü­me­ti yok­su­la iyi­lik ya­pı­yor­muş gi­bi gö­rü­nüp yan­da­şa kı­yak çı­ka­rır­lar.

AKP dö­ne­min­de her şey ça­lın­dı

Sı­nav so­ru­la­rı­nı çal­dı­lar, ha­zi­ne­den pa­ra­mı­zı çal­dı­lar, san­dık­ta oyu­mu­zu çal­dı­lar şim­di de Tor­ba Ya­sa ile CHP’­li be­le­di­ye­den ma­hal­le çal­dı­lar. Ço­cuk­la­rın ge­le­ce­ği­ni de çal­dı­lar, Cum­hu­ri­ye­tin ka­za­nım­la­rı­nı da çal­dı­lar. Ça­la­ma­dık­la­rı bir tek Cum­hu­ri­yet­çi­le­rin di­ren­ci ve gu­ru­ru kal­dı. Onu ça­la­ma­ya­cak­lar.

AKP yüzyılın çarkçısı

AK­P’­ye mu­ha­lif olan isim­ler şim­di AKP kad­ro­la­rın­da yer alı­yor. Ben Sü­ley­man Soy­lu ve Nu­man Kur­tul­mu­ş’­u an­la­mış de­ği­lim. Ön­ce kar­şısı­na ge­çip dün­ya­nın en ağır laf­la­rı­nı söy­le­di­ler son­ra gi­dip bi­at et­ti­ler. Bun­lar yüz­yı­lın çark­çı­sı. Özel­lik­le Kur­tul­muş tü­rü­nün tek ör­ne­ği. Kur­tul­mu­ş’­un Er­do­ğa­n’­a vak­tiy­le söy­le­dik­le­ri­ni ben bi­le söy­le­me­mi­şim.

30’lu yaş­la­rı­ma ka­dar Kur­ban Bay­ram­la­rı­nı hay­van pa­zar­la­rın­da ge­çir­dim. O pa­zar­lar­da ço­ban­lık ya­par­dım. Kur­ban­lık alan­lar­dan bah­şiş top­lar­dık. Ba­bam ce­lep­ti, hay­van alıp sa­tar­dı. Kur­ban Bay­ra­mı sa­ba­hı yi­ne ai­le­miz­le ba­ba­mın ya­nın­da ola­ca­ğım.
bayrama bir­kaç gün ka­la kur­ban pa­zar­la­rı­nı ge­ze­rim yi­ne bu yıl da gi­de­ce­ğim. Cum­hur­baş­ka­nı­’nın mal var­lı­ğı­nı gö­rün­ce üzül­düm. Bu bay­ram ken­di­si­ne et gön­de­re­ce­ğim.