İncirlik Üssü kapatılacak mı?

İncirlik Üssü kapatılacak mı?

Görüşmenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, İncirlik Üssü ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "İncirlik Üssü'nün kapatılması gündemimizde yok ama IŞİD karşıtı Koalisyon, hava desteği vermiyor?" dedi.

İncirlik Üssü'nde, NATO çerçevesinde ABD ile müttefik güçler bulunduğuna değinen Bakan Çavuşoğlu, 'Fakat IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyon çerçevesinde başka ülkelerin uçaklarının ve askeri personelinin gelmesine de müsaade ettik. Biz IŞİD'e karşı önemli bir mücadele veriyoruz. Fakat son zamanlarda koalisyonun hava desteğini görmüyoruz. Madem IŞİD'le mücadele etmek için bir koalisyon oluşturduk, Türkiye'de fiziki imkanlar sağladı. Peki, niye destek vermiyorsunuz? Amaç ne? Ne istiyorsunuz? Rakka'dan El Bab'a doğru gelen ve El Bab'da ilave güç olarak IŞİD unsurları var. O güzergahta koordinatları veriyoruz. Niye vurmuyorsunuz? Bunu beklemek bizim en doğal hakkımız değil mi?"

Bakan Çavuşoğlu "Şu anda İncirlik Üssü'nün kapatılması gündemde değil ama özellikle DAEŞ için gelen ülkeler bu desteği vermeyecekse burada kalmasının bir anlamı da yok. Halkımız bana göre haklı. Halkımızın ferasetine biz her zaman inanıyoruz. Sağduyulu bir şekilde sorguluyor; 'Biz burada şehit veriyoruz. Niye destek vermiyorsun? Niye geldin, niye destek vermiyorsun?' Bu son derece haklı bir soru" diye konuştu.
Bakan Çavuşoğlu'nun Cuma günü Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotsias ile de görüşmesi bekleniyor.