İnegöl'ün yeni meydanı hizmete girdi

İnegöl'ün  yeni meydanı hizmete girdi

Her geçen gün gelişen ve büyüyen İnegöl’de, şehri yeniden dizayn ederek ilçemizi geleceğe emin adımlarla taşıyan İnegöl Belediyesi, modern kent görünümüne uygun yeni bir meydanı daha ilçe halkına kazandırdı. Halka Hizmet Hakka Hizmettir anlayışı ile birbirinden önemli projeleri hayata geçiren İnegöl Belediyesi’nin Hamidiye Mahallesi’nde Fatih Cami karşısında bulunan alanda yaptığı meydan düzenlemesi, bölgenin çehresini değiştirdi. Kullanışsız bir yeşil alan görünümündeki alan, İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün uyguladığı proje ile hem ailelerin hem çocukların diledikleri gibi vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanına dönüştü. Led aydınlatmalarından bitkilendirme çalışmalarına, kuru havuz uygulamasından ahşap oturum alanlarına, otoparkına varana kadar her şeyi tamamlanarak hizmete giren meydan, ilk gününden itibaren bölge halkının uğrak noktası haline geldi.

GÖRSELLİK VE ESTETİK ÖN PLANDA 
“Nefes alan bir şehir için ferah mekanlar tasarlıyoruz” sloganıyla kentsel yenileme çalışması yapılan meydanın açılış töreni Cuma akşamı 19.00’da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban, belediye meclis üyeleri AK Partili yöneticiler, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin İlgezdi ve mahalle sakinlerinin katıldığı meydan açılışında, görselliği ile ön plana çıkan alan katılanların büyük beğenisini topladı. Özellikle kuru havuz uygulaması tüm davetlilerin ilgi odağı oldu.

MAHALLELERE NEFES ALDIRACAK PROJELER 
Açılış töreni sırasında vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, halktan aldıkları güçle ilk günkü hizmet aşkıyla yollarına devam ettiklerini ifade ederek “Bu şehre duyduğumuz heyecan ve hayallerin bir yenisini daha bugün hayata geçirmenin mutluluğunu sizler ile birlikte paylaşıyoruz. Şehrin görselliğine ve estetiğine yeni bir vizyon katacak yeni meydanımızın açılışına hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışını şiar edinmiş bir Belediye olarak, İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Önceliğimiz insan ve insana hizmet düsturuyla halkımızın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Geçmişten aldığımız güçle bugünü ve yarını inşa etme amacıyla çıktığımız bu yolda İnegöl’ü örnek bir şehir yapma adına 7/24 çalışma prensibiyle hizmet ağımızı şehrimizin dört bir tarafında yayarak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak mahallelere nefes aldıracak çalışmalarımızla sosyal yaşama hayat verirken, bu kapsamda şehri rahatlatacak ve günümüz koşullarında halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek dinlenme mekanları, meydanlar, otopark alanları ve çocuk oyun alanları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Bilindiği üzere belediye olarak tüm mahallelerimizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. İnsan odaklı çalışma prensibi çerçevesinde sürdürdüğümüz hizmetler ile şehrimizin tüm noktalarında olduğu gibi Hamidiye mahallemizde de bugüne kadar birçok hizmete imza attık” dedi.

500 BİN TL’YE MAL OLDU 
Yapımı tamamlanan meydanın yenileme çalışmaları hakkında teknik bilgi de veren Aktaş, “Söz konusu meydanımız 2840 m2 alan üzerinde, 110 m2 kuru havuz, 2400 m2 sert zemin ve yürüyüş alanı, 130 m2 yeşil alan, 9 araçlık 135 m2 otopark alanı bulunmakta. Ahşap oturma alanı oluşturduk ve oturma alanlarına alttan aydınlatma sistemi ile hem görsellik hem aydınlatma sağlandı. Ağaçlık ve yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikildi ve neticede güzel bir ortam ortaya çıktı. Bitkilendirme çalışmasında farklı ağaç tipleri kullandık burada. Renkli aydınlatmalar yaptık. Gece görünümü için de ayrıca bir estetik kazandırdık. Yaklaşık 500 bin TL’likte bir maliyeti var” diye konuştu.

BİR TÜRK VATANDAŞINA YAKIŞAN BURALARA SAHİP ÇIKMAKTIR 
Yapılan çalışmaların ilçe halkı tarafından korunması gerektiğine dikkat çekerek yaşadığı bir olayı da vatandaşlarla paylaşan Aktaş, “Geçen akşam buradan geçerken iki gencin oturduğunu gördüm. Çekirdek tüketiyorlardı. Yanlarına geldim biraz şaşırdılar ve mahcupta oldular. Dedim ki bunları yapmaya bir şekilde vesile olduk ama bu benim cebimden çıkmadı. Hepinizin vergileriyle yapıldı. Dolayısıyla sahip çıkma noktasında sizden istirhamım, gençlerimiz belki dikkatli olamayabilirler ama hanımefendiler, beyefendiler muhtarımız bu konuda uyarılar yaparsa bu çalışmalar daha hayırlı ve uzun olur. İnşallah bu noktada yanlışta olanlar varsa onları ikaz edeceğiz, uyaracağız.