İnegöl’de festival coşkusu

İnegöl’de festival coşkusu

Kültürpark’a kurulan kültür derneklerine ait çadırlarda festival coşkusu sürüyor. 29. Uluslararası Kültür Sanat Festivali pazar günü başlamıştı. Festivalin ikinci gününde Uğur Işılak konser verdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konserin ardından Kaymakam Ali Akça ile beraber Romanlar Derneği ile Ertuğrulgazi Derneği’nin çadırlarını ziyaret etti.

Roman orkestrası protokol üyelerine mini bir konser verildi.

Başkan Alinur, karışık duygular içerisinde olduklarını ifade ederek, “27 gece nöbet tuttuk, darbecileri savuşturduk. Ama bugün yine Diyarbakır’da hem asker hem sivil 7 vatandaşımız şehit oldu.

Şunu unutmayın, bu ülkenin önünü kesmek ve bu ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Türk dediler, Kürt dediler, Roman dediler, Çerkez dediler. Hamdolsun hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz. Hepimiz bir anneden ve babadan dünyaya gelmişiz. Birbirimizden gayrımız yok. Ama maalesef bu ülkenin önünü kesmeye çalışan hainler dün de oldu, bugün de var; üzülerek söylüyorum ki yarın da olacak. Bizler de birlik ve beraberlikle bunların hepsini bertaraf edeceğiz” diye konuştu.