İngiltere'yi karıştıran Türk!

İngiltere'yi karıştıran Türk!

İngiltere'nin en tehlikeli ikinci mafyası Get Money Gang'e (Parayı Al Mafyası) üye olan tutuklu Türk vatandaşının durumu ülkeyi karıştırdı.

İngiliz medyasının ismini Tolga Binbuga olarak belirttiği Londra merkezli çetenin üyesi 2013'te bir dizi soygun, hırsızlık ve kriminal suçla yargılandı. Çete üyesi aynı yıl Mercedes marka bir aracın anahtarını ve 3 bin Sterlin değerindeki elektronik eşyayı çalmakla suçlanarak cezaevine konuldu. Çeşitli mağazalarda hırsızlık yapmak ve uyuşturucu satmakla suçlanan Binbuga, İngiliz polisi tarafından 2016'da Türkiye'ye iade edilmek istendi. Ancak Binbuga'nın davasına bakan İngiliz hâkim Evan Ruth, Binbuga'nın İngiliz toplumuna sosyal ve kültürel bakımından uyumlu olduğunu belirterek iadeye engel oldu. İngiliz Met Polisi 2017'de bu karar itiraz ederek, hâkim Ruth'un "Londra'nın pek çok bölgesinde gençler arasında çete kültürünün üzücü bir şekilde yaygın olduğu, ancak bunun hayatın bir parçası haline geldiği" kanaatinin yanlış olduğunu savundu. İngiliz polisinin itiraz başvurusundan sonra dosyayı yeniden inceleyen mahkeme, Binbuga'nın iadesine karar verdi. Binbuga bu karara itiraz etti. Ancak İngiliz medyasına göre geçen hafta bu itiraz reddedildi.

VATANDAŞLIK BAŞVURUSU YAPMADI

9 yaşındayken İngiltere'ye gelen ancak İngiltere vatandaşlığı için başvurmayan Binbuga'nın Türkiye'ye iade edilip edilmediği ise henüz bilinmiyor. (Sabah)