İngiltere'den iyi bir teklif gelirse...

İngiltere'den iyi bir teklif gelirse...

Sporx'te yer alan habere göre; Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, Brezilya basınına özel bir röportaj verdi. Geçtiğimiz ay Brezilya'da yayın yapan Sambafoot adlı internet sitesinin düzenlediği ve Avrupa'daki en iyi Brezilyalıların seçildiği geleneksel Samba d'Or yarışmasında 3. olan Melo, Türkiye'de geçirdiği günleri değerlendirdi ve geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Samba d'Or'da 3. olmasını değerlendiren tecrübeli oyuncu, "Benim için 3. sırada olmak önemli, çünkü Avrupa'da çok iyi Brezilyalı oyuncular var. Geçen sezonun en iyi orta saha oyuncusu seçilmek, çok gurur verici. Tanrı'ya bunun için teşekkür ediyorum." dedi.

"BENİ SEVİYORLAR ÇÜNKÜ..."

Türkiye'deki sevginin nedeni sorulan Brezilyalı, "Türkiye'de yaptığım güzel işin sonucunda bunlar oluyor. Beni seviyorlar çünkü, sırtıma geçirdiğim formayı terletiyorum ve kulüp için her şeyimi veriyorum. Galatasaray için mutluyum, çünkü kulüp ilerlemeyi sürdürüyor ve Avrupa'nın en iyilerinden biri olarak da yoluna devam ediyor. Her yıl şampiyonlar ligi'ne katılıyorum. Umarım başarımız büyüyerek devam eder" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de nasıl böyle bir hayran kitlesi kazandığını anlatan orta saha, "Türk toplumu çok talepkar. Biraz Brezilya'ya benziyor. Futbol konusunda fanatikler. Benim sırrım profesyonellik. Burada, kırık kaburga ile, 40 derece ateş ile oynadım. Her zamana sahada olmak istiyorum. Real Madrid'e ya da 3. lig takımına karşı olması farketmiyor, hep aynı konsantrasyon ile oynuyorum. Kazanmak ve Galatasaray'ın renklerini savunmak istiyorum." diye konuştu.

Brezilya'daki taraftarlardan övgü mesajları aldığını vurgulayan 31 yaşındaki oyuncu, "Brezilyalı taraftarlardan birçok cesaretlendirici mesaj alıyorum. Sao Paulo taraftarları, sürekli benden kendi takımları için oynamamı istiyor. Flamengo ve Cruzeiro taraftarları da aynı şekilde. Brezilyalılar, yıllardır Türkiye'de yaptıklarımın farkında. Böyle bir imaj oluşturabildiğim için mutluyum. Uzun vadede, Avrupa'da gerçekten başarılı olabilen çok az Brezilyalı var." şeklinde yorum yaptı.

"İNGİLTERE'DEN İYİ BİR TEKLİF GELİRSE..."

Melo, Juve'de neden başarısız olduğu yönündeki bir sotruya, "Juventus'taki problem, o dönemde herhangi bir şey kazanamamızdı. Juventus gibi büyük kulüplerde, kupa kazanmıyorsan, hiçbir şeysindir. Torino'da düzenli olarak oynadım, yılda yaklaşık 50 maç. Galatasaray'daki fark, kazandığımız kupalar. Türkiye'de 5-6 kupa kazandım." şeklinde cevap verdi.

İngiltere'ye transferine açık kapı bırakan yıldız isim, Premier Lig'de Chelsea ve Liverpool'u beğendiğini söylerken, "Ben bir savaşçıyım, İngilizler bunu sever. Juventus'ta oynuyorken, İngiliz kulüplerinden teklif aldım. Kapıyı kapatmıyorum. İyi bir teklif gelirse ve Galatasaray için de iyiyse, neden olmasın. 2009'da Fiorentina'da iken, Arsenal benim için teklif yaptı. Juventus yaklaşık 25 milyon euroluk serbest kalma bedelimi ödedi ve oraya imza attım. Chelsea'yi seviyorum, çünkü Jose Mourinho'nun büyük bir hayranıyım. Liverpool'u da takdir ediyorum, çünkü harika taraftarları var" diyerek röportajı noktaladı.