’insan Hakları’ Açıklaması

’insan Hakları’ Açıklaması

Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Yusuf Sürücü, insan haklarının sadece 10 Aralık günü hatırlanmaması gerektiğini belirterek, “Yılın 365 günü hatırlamalı ve yaşantımıza kılavuz olarak uygulamalıyız” dedi.
Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, 10 Aralık İnsan Hakları Haftasının tüm insanlığa huzur kardeşlik duygusuyla birlikte gelecek birlikteliğinin yeşermesini diledi. Yaşadığımız coğrafyada büyük katliamlara tanık olmanın üzüntüsünü derinden yaşadıklarını belirten Sürücü, katliamlar nedeniyle yerinden yurdundan olanların dramını yakından yaşadıklarını ve tanık olduklarını belirterek, “Türkiye’ye can güvenlikleri olmadıkları için 1.5 milyon civarında mülteci geldi. Bu sorun tüm insanlığı ilgilendiriyor. Ama dünya kamuoyu buna yetirince tepki vermedi. Şengal’de Ezedilere yapılan toplu katliamlar, Kobani’de Kürtlere, Telefer’de Türkmenlere yapılan toplu katliamlar, hatta Botsana’da, Afrika’da yapılan toplu katliamlar hepimizin yüreğimizi burkuyor. Bir insan olarak büyük bir utanç içinde kalmamıza neden oluyor” şeklinde konuştu.
“İNSAN HAKLARI TARTIŞMA KONUSU BİLE YAPILAMAZ”
Terörle, baskıyla ve zulümle insanlar yerinden, yurdundan eden her türlü harekete karşı olduklarını ve kınadıklarını belirten Sürücü, insan hakkının vazgeçilmez ve devredilemez haklar olduğunu anımsattı. Sürücü, şunları kaydetti:
“İnsan hakları tartışma konusu dahi yapılmaması gerekiyor. Bir insan olarak insan hakkına sahipse vardır. Yoksa o değeri taşıması mümkün değildir. Bu nedenle insanlık tarihi boyunca yapılan büyük mücadeleler boyunca ve önemli bedeller ödenerek elde edilmiş haklardır. Bugünden yarına daha iyi şartlarda olma yükümlüğümüz bulunmaktadır. Biz çağın gerisinde kalmış yönetim anlayışlarıyla ya da insanın doğasına aykırı olan baskıcı, zulüm yöntemleriyle insanların yönetilmesine karşı duracağız. Bu konuda tüm dünyanın daha çok duyarlı olması gerekir. 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlamalı ve yaşantımıza kılavuz olarak uygulamalıyız.”