İnteraktif Pazarlama Zirvesi Bursa’da gerçekleşti

İnteraktif Pazarlama Zirvesi Bursa’da gerçekleşti

Marketing Türkiye ve Marke­ting & Management Institute tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en kapsam­lı pazarlama etkinliği olan İnteraktif Pazarlama Zirvesi (İPZ) Anadolu, 26 Ekim’de Bursa’da gerçekleşti. 9 yıldır aralıksız devam eden ve Türkiye’nin birçok ilini ziyaret eden İPZ Anadolu’nun bu yıl ki ana teması değişen ihtiyaçlar dikkate alınarak “Yeni Nesil İşler, Süreçler ve Ürünler” olarak belirlendi. Bugüne kadar binlerce pazarlama profesyonelini ve yüzlerce konuşmacıyı aynı çatı altında buluşturan İPZ Anadolu, Bursa’nın ardından İzmir’de yapılacak konferansla devam edecek.
Yeni nesil işler, süreçler ve ürünler tasar­layarak şirketlere katma değer yaratan kuruluşların buluşma platformu olan İPZ Anadolu, bu yılki temasıyla teknolojinin dayattığı de­ğişim konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Yeni dünyanın ge­reklerine uygun iş yapış biçimlerinin tartışma­ya açılan İPZ Anadolu’nun Bursa’ya GarentaDAY, NN Hayat ve Emeklilik, Yapı Kredi Bankası, Aygaz, OutWork Event Design ve TAV İşletme Hizmetleri’nin içerik desteği verdiği kon­ferans dizisinde birlikte iş yapma kültürü konuşuldu.

Her ilin ihtiyaçlarına özel içeriğe sahip bir zirve
İPZ Anadolu’yu bu yıl farklı kılan bir diğer nokta ise her ilde o ilin ihti­yaçlarına özel içerik hazırlanıyor olması. İl bazında gelişen sektörler ve bu sektörlerin tedarikçilerinin ilgi alanına giren konu ve örneklerle zenginleştirilecek içerikler doğ­rudan fayda odaklı sunuluyor.

Günseli Özen: “İPZ Anadolu’da bu yıl konulara değil, sektörlere odaklanıyoruz”
İPZ Anadolu’da il özelindeki ihtiyaçların konferans öncesinde birebir o ilin kanaat önderleriyle yüz yüze yapılan çalışmalarda belirlendiğini ve içeriğe dönüştürüldüğünü ifade eden Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, “İPZ Anado­lu’da bu yıl konulara değil, sektörlere odaklanıyoruz. Çünkü mega şehirlerin dünyasında, rekabet ülkeler arasında değil, şehirler arasında yaşanacak. Bu durumu sektörler açısından ele almak gerekirse, mobilya sanayimizin İtalyan mobilya sanayi­siyle rekabeti mümkün olmayabilir ancak Kay­seri, Bursa/İnegöl, Ankara gibi bu alanda öne çıkan şehirlerimiz İtalya’nın mobilyada en iyileri Milano, Venezia veya Forli’nin rakibi olabilir. Dolayısıyla kurumsallaşma, perfor­mans ve verimliliğin artırılması, tasarruf ve kârlılığın yükseltilmesi konularına ağırlıklı olarak değinerek, olgunlaşmış sektörlerin ihtiyaçlarını belirleyeceğiz” dedi.




Sektör Öncülerine Ödülleri Verildi
İPZ Anadolu kapsamında bu yıl da her il için AKADEMETRE Araştırma şirketiyle birlikte yürütülen sektör öncüleri araştırması sonuçlarına göre il ya da bölge bazlı başarılı kurum ve kişiler ödüllendi­rildi. Ödül alan kurumlara plaketleri Kalder Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay ve Bursa Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Bedirhan Bozali tarafından takdim edildi.

Ödül Alan Kurumlar:
Bursa’ya Değer Katan Kurum - BTSO / İbrahim Burkay / Mehmet Akif Altay
Tekstil Sektörü - Özdilek / Sedat Yamansucu
Makina Sektörü - Ermaksan / Korhan Atay
Süt ve Süt Ürünleri - Eker Gıda / Özge Kiraz
Enerji - CLK Uludağ Elektrik / Ali Erman Aytac
Otomotiv Yan Sanayi - Beyçelik Gestamp / Meltem Bilmiş
Yapı Sektörü - Bursa Beton / Fatih Vardar
Tarım Sektörü - Alara & Alanar / Yavuz Taner
Mobilya ve Dekorasyon - Weltew Mobilya / Akın Can

Ayrıca bu yıl yeni bir yaklaşım olarak Boğaziçi Üniversitesi ile de amaç birlikteliği yapıldı. Akademi desteği de alan İPZ Anadolu’ya katılanlara Boğaziçi Üniversitesi’nin katılım belgesi verildi.