Interpol'ün aradığı 730 bin dolarlık vali yakalandı

Interpol'ün aradığı 730 bin dolarlık vali yakalandı

Meksika Başsavcılık Ofisinden yapılan açıklamada, Meksika hükümeti ve  İnterpol tarafından aranan 43 yaşındaki Duarte'nin Guatemala polisiyle ve  ülkedeki İnterpol yetkilileriyle yapılan iş birliğiyle yakalanarak gözaltına  alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, savcılar Dış İlişkiler Dairesinden para aklama ve  organize suçlar nedeniyle aranan eski valinin iadesini Guatemalalı  mevkidaşlarından talep etti.

Guatemala İnterpol yönetici yardımcısı Manuel Noriega, Duarte'den  eşiyle kaldığı otel odasından ayrılmasının istendiğini ve kendi isteğiyle lobiye  gelen eski valinin olaysız şekilde gözaltına alındığını söyledi. Noriega,  Duarte'nin olası iadesinin değerlendirilmesi için hakim karşısına çıkarılacağını  dile getirdi.

PARTİSİNDEN ATILMIŞTI

Kurumsal Devrimci Partisine bağlı Duarte, geçen yılın eylül ayında  partisinden atılmıştı. Başsavcılık Ofisi kasım ayında, hakkındaki suçlamalar  sonrasında 12 Ekim'de istifasının ardından ortadan kaybolan Duarte'nin bulunması  için hükümetin 730 bin dolar ödül koyduğunu ilan etmişti.

Meksika polisi aralık  ayında, Duarte'nin lüks çiftliğinde arama yapmış, ünlü İspanyol ve Meksikalı  ressamlara ait olduğu sanılan 17 tablo ile Meksika Bağımsızlık Bildirgesi gibi  tarihi belgelerin kopyalarını da ele geçirmişti.