İntihar eden savcıyla ilgili şok açıklama

İntihar eden savcıyla ilgili şok açıklama

Arjantin'de 1994'teki terör saldırısıyla ilgili soruşturmada İran ile gizlice anlaşmaya vararak bağlantıları örtbas etmekle suçlanan Kirchner, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “bunun bir intihar olmadığına ikna oldum” dedi.

“SERVİS KAPISI AÇIKTI”

İlk belirlemelere göre kafasına ateş ederek intihar ettiği düşünülen Nisman'ın başkent Buenos Aires'teki evinin kapısını açan çilingir, servis kapısının açık olduğunu söyledi.
Sadece ilk adı "Walter"ın kullanılmasını isteyen çilingir, Nisman'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yöneten Savcı Viviana Fein'e 13. kattaki evin giriş kapısının elektronik bir kilidi olduğunu ve kolayca açıldığını belirtti.

Radio Mitre'ye konuşan çilingir, Nisman annesinin mutfağa açılan servis kapısını da açmasını istediğini, ancak kapının açık olduğunu söyledi.

Walter, "Sadece, kilidin içindeki anahtarı itmek için tel kullandım. Daha sonra Nisman'ın annesinden anahtarı istedim ve anahtarı kilide soktum. Ancak kapı açıktı. Bunu herkes yapabilir" dedi.

Çilingirin ifadesi, Pazartesi günü Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile çelişiyor. Bakanlık'tan yapılan açıklamada servis kapısının kilitli olduğu, kapının arkasında bir anahtar bulunduğu ve Nisman'ın annesinin kapıyı açamadığı belirtilmişti.

NIESMAN’IN ELİNDE BARUTA RASTLANMADI

Bu arada Savcı Fein, otopsi sırasında Nisman'ın elinde barut kalıntısına rastlanmadığını söyledi.
Şüpheli ölümlerde maktulün intihar edip etmediğini belirlemek için ellerinde silahtan geçen barut kalıntısı olup olmadığına bakılıyor.

Fein, "Nisman'ın banyosunda bulunan 22 kalibrelik silah küçük olduğu için barut kalıntısı bırakmamış olabilir" dedi.

Nisman'ın eski eşi ve iki çocuğunun annesi yargıç Sandra ElizabethArroyo Salgado, dün Clarin gazetesine yaptığı açıklamada eski eşinin kendisini öldürdüğüne inanmadığını dile getirmişti.

HAVALANDIRMA BORUSUNDA PARMAK İZİ

Nisman'ın yaşadığı apartman dairesinin hemen yanındaki dairenin havalandırma borusunda kime ait olduğu henüz belirlenemeyen bir ayak ve parmak izi bulundu.

Dairenin, yabancı birine ait olduğu belirlendi.

Ülke tarihindeki en kanlı saldırı olan terör eylemini araştırması için atanan Nisman'ın, Salı günü parlamentoda yapılacak kapalı oturumda Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner ve Dışişleri Bakanı Hector Timerman'ın adlarının geçtiği soruşturmayla ilgili bilgi vermesi bekleniyordu.

Nisman, Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner'i, Dışişleri Bakanı Timerman'ı ve diğer bazı yetkilileri Tahran ile ticari ilişkilerin zarar görmemesi için 18 Temmuz 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne (AMIA) düzenlenen bombalı saldırıda İran ile bağlantıları örtbas etmeye çalışmakla suçluyordu. Nisman, Fernandez'in Tahran'a sığır eti ve bakliyat satıp karşılığında petrol ve doğalgaz almak için İranlı zanlılar hakkında Interpol tarafından çıkarılan tutuklama emrinin kaldırılması için girişimde bulunduğunu ileri sürmüştü. Söz konusu iddiaları dile getirdiğinde hükümet kanadından sert eleştiri alan Nisman, ölmekten korkmadığını açıklamıştı.
AMIA saldırısında 85 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.