İntihar eden Yarbay Önder'in cenazesi Samsun'da toprağa verildi

İntihar eden Yarbay Önder'in cenazesi Samsun'da toprağa verildi

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığında Kurmay Başkan Vekilliği görevi yapan ve beylik tabancasıyla intihar eden Yarbay Levent Önder'in (43) cenazesi memleketi Samsun'da toprağa verildi.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Siirt 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Alican Erkilitlioğlu'nun tutuklanmasından sonra yerine vekaleten atanan ve beylik tabancasıyla intihar eden Yarbay Levent Önder'in Türk bayrağına sarılı cenazesi memleketi Samsun'un Tekkeköy ilçesine getirildi.

Çırakman Mahallesindeki baba ocağına götürülen cenaze, burada helallik alındıktan sonra Merkez Camisi'ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Önder'in naaşını bir süre askerler omuzlarında taşıdı. Bu esnada askerlerle yürüyen Önder'in eşi Sezin Önder (43), tabuta son kez dokunarak gözyaşı döktü.

Önder'in cenazesi daha sonra Çırakman Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Önder'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Önder'in intiharına ilişkin Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yarbay Önder, 15 Temmuz darbe teşebbüsü ve sonrasında yaşananları hazmedemeyerek ruhsal bir çöküntü içine girmiş, darbeci teröristlerin hain planlarına engel olamaması sebebiyle yaşananları gururuna yedirememiş, kendisi gönüllü olarak savcılığa tanık sıfatıyla ifade vermiş ve yaşadığı buhran neticesinde hayatına son vermiştir. Vatansever evladımızın kederli ailesine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve yüce Türk milletine baş sağlığı diliyoruz." ifadesi kullanılmıştı.