İpek Soylu: "hedefim Dünya Sıralamasında İlk 10"

İpek Soylu: "hedefim Dünya Sıralamasında İlk 10"

Genç çift bayanlarda Türkiye’ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu getiren milli tenisçi İpek Soylu, hedefinin dünya sıralamasında ilk 10 içinde yer alabilmek olduğunu söyledi.
Genç tenisçinin Gençlik Spor Dergisi’nde bir röportajı yayımlandı. Ailesinin desteği ile tenise 6 yaşında başladığını belirten Soylu, "Ailemin sporun içinde olması gerçekten çok yardımcı oluyor bana. Beni daha iyi anlayıp, gerektiğinde fikirleriyle yol gösterebiliyorlar. Çok sosyal bir çocuktum. Tenisle beraber bale yaptım 3 sene, resim çizerdim, yarışmalara katılırdım. Genelde okul dışında kalan zamanda tenis kulübünde zaman geçirirdim. Çok güzel bir arkadaş çevrem vardı, hala da birbirimizi görüp sık sık vakit geçiriyoruz. Biz aile olarak her zaman birbirimizin yanında olup, birbirimize sahip çıktık. Bu hayattaki en büyük şansım ailem" dedi.
"BENİM İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"
Son kazandığı şampiyonluğun hayatının dönüm noktası olduğunu ifade eden Soylu, "ABD Açık Çiftler şampiyonluğundan sonra benim için yeni bir dönemin başladığına inanıyorum. Beni daha çok motive eden, çalışmaya iten bir şampiyonluktu. Elbette küçükler kategorisindeki son turnuvamı şampiyonluk alarak bitirmeyi hedefliyordum. Teklerde hedefim çok daha büyüktü fakat bu sene şanssızlık yaşayarak ilk turda kaybettim. Çiftlere daha çok konsantre olup partnerim Jil Teichmann ile çok iyi uyum sağladım Çok güzel maçlar oynadık, her maçtan keyif aldık ve 5 maçlık galibiyet sonrası kupayı kaptık. Bu ilk oldu umarım son olmaz" diye konuştu.
"ÇOK MUTLU VE GURURLUYDUM"
Başarılı tenisçi, Grand Slam şampiyonluğu sonrası hissettiklerinin sorulması üzerine, "Maç bittiğinde omuzlarımdan bir yük kalkmış gibi hissettim. Bir hedefim vardı ve bunu başardığım için gerçekten çok mutlu ve gururluydum. Başarımı ilk orada yanımda olan annem ve hocam ile paylaştım. Kupa töreninden sonra da babamla telefonda konuştum. Başarıya olan ilgi gerçekten çok güzeldi. Basında bu kadar yer alması çok şaşırttı beni. Umarım insanlar bu spora daha çok yatırım yapar ve insanların ilgisi daha da artar" şeklinde konuştu.
"HEDEFİM DÜNYA SIRALAMASINDA İLK 10"
Gelecekle ilgili hedefleri sorulan genç tenisçi, "İlk hedefim öncelikle önümüzdeki sezonda Grand Slam elemelerine katılabilmek. Arayı açmadan dünya sıralamasındaki yerimi yükseltmek istiyorum. Ana hedefim ise dünya sıralamasında ilk 10’da yer almak. Grand Slam kazanabilmek" cevabını verdi.
Soylu, örnek aldığı tenisçileri ise Roger Federer, Maria Sharapova ve geçtiğimiz günlerde tenisi bırakan Çinli sporcu Li Na olarak sıraladı.