Irak sınırına askeri yığınak

Irak sınırına askeri yığınak
Ürdün Irak sınırına binlerce asker gönderiyor. Ürdünlü pilotun IŞİD tarafından infaz edilmesinin ardından Ürdün yönetimi IŞİD'e karşı daha aktif olma kararı almıştı

Ürdün yönetimi, Irak sınırına askeri yığınak yapmaya başladı. Ürdün ordusunun binlerce askeri Irak-Ürdün sınırına sevk edildi.

Ürdünlü askeri birlikler IŞİD gruplarının sınırı gerçmesini engellemekamacıyla Irak sınırına gönderildi. Ürdünlü pilot Muaz El-Kessasibe'nin intikamını almak için Ürdün IŞİD gruplarına daha yoğun hava saldırısı düzenlemeye başladı.

Ürdünlü pilotun IŞİD tarafından infaz edilmesinin ardından Ürdün Kralı Abdullah IŞİD'e karşı savaşmak için yemin etmişti. Kral Abdullah'ın bu açıklamalarından kısa bir süre sonra beklendiği gibi Irak sınırına askeri yığınak yapmaya başladı. Bazı çevreler askerlerin "güç gösterisi" için de Irak sınırına gönderildiği şeklinde yorumlar yapıyor.

Geçtiğimiz hafta IŞİD güçlerine arka arkaya üç kez hava saldırısı düzenleyen Ürdün hava kuvvetlerinin ana hedefinin IŞİD'in yoğun olarak bulunduğu Rakka bölgesi olduğu bildiriliyor. Ürdünlü pilot infaz edildiğinde, IŞİD infaz görüntülerini Rakka'ya kurduğu dev ekranlarla bölgedeki halka izletmişti.