İran'daki saldırıları o örgüt üstlendi!

İran'daki saldırıları o örgüt üstlendi!

İran meclisine yönelik silahlı saldırıda bir koruma görevlisinin hayatını kaybettiği, iki kişinin ise yaralandığı aktarıldı. Tasnim, doğrulanmayan kaynakların, parlamento saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin rehin alındığını söylediğini aktardı. 

İranlı milletvekili İlyas Hazrati, 3 silahlı saldırganın iki sivili yaraladığını, saldırganlardan birinin tutuklandığını açıkladı. Hazrati, saldırganlarda kalaşnikof model silah ve bir de tabanca olduğunu söyledi. Reuters'ın haberine göre saldırganlar meclisin kuzey kapısından girerek korumalara ateş açtılar ve içeri girmeye çalıştılar. Parlamento binasına giriş-çıkışlar kapatıldı, parlamentoya giden yollardan ise geçişe izin verilmiyor. 

DAEŞ ÜSTLENDİ

MECLİSTE KENDİSİNİ PATLATTI

Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, 4'üncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı. Saldırganın yanındaki rehinelerin akibeti henüz bilinmiyor.