İran IŞİD'de karşı mücadelede işbirliği yapmak istiyor

İran IŞİD'de karşı mücadelede işbirliği yapmak istiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde "Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine karşı birlikte hareket etme çağrısı" yaptı.

"TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIMAK İÇİN..."

İran devlet haber ajansı IRNA'nın aktardığı görüşmede Ruhani'nin, "Bölgede terörün kökünü kazımak için ortak bir plan oluşturup karşılıklı yardımlaşmayla sonuca ulaşmalıyız" dediği belirtildi. Erdoğan'ın ise Ruhani'ye "IŞİD, El Kaide'nin bir parçası ve devamı niteliğinde. Terör örgütlerinin bölgedeki etkinliği İslam dünyası için bir tehdittir" dediği aktarılıyor.

"ŞAM VE BAĞDAT'LA TEMASLAR SÜRDÜRÜLMELİ"

Ruhani aynı zamanda Suriye ve Irak'ta IŞİD'e yönelik gerçekleştirilecek olan operasyonlar için Şam ve Bağdat'la temasın sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

"MUTLAKA İŞBİRLİĞİ YAPILMALI"

"Merkezi yönetimlerin etkinliğini azaltabilecek her türlü girişim, nihayetinde terörist grupların amaçlarına ulaşmasına yardımcı olur" diyen Ruhani, mutlaka ilgili ülkelerin iktidarlarıyla işbirliği yapılması gerektiğini savundu. Ruhani'nin, Erdoğan'dan IŞİD'e karşı operasyonlarda Suriye'nin egemenliğini de gözetmesini istediği ifade ediliyor.