İran yardıma hazır

İran yardıma hazır

Cumhurbaşkanı seçilmesinin birinci yıl dönümü nedeniyle yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında konuşan Ruhani, Irak'taki IŞİD militanlarına karşı Bağdat yönetiminin İran'dan yardım talebinde bulunması halinde bunu değerlendireceklerini kaydetti.

İŞID İRAN SINIRINA YAKLAŞIRSA

Irak'taki terör gruplarının İran sınırlarına yaklaşması durumunda İran'ın tavrının ne olacağı sorusuna karşılık Ruhani, "Eğer bir terörist grup, sınırlarımıza yaklaşır ve bu grubun sınırlarımızda bulunmasından tehdit algılarsak mutlaka elimizdeki tüm imkânlarla karışlık veririz. Burada toprak bütünlüğümüz ve milli güvenliğimiz söz konusu olmuş olur" yanıtını verdi

Irak'ın terörizmden kurtulmak için tek başına mücadele edebileceğinden emin olduklarını ifade eden Ruhani, "Irak yönetiminin bugüne kadar yardım konusunda bizden bir isteği olmadı. Ancak böyle bir talep gelirse uluslararası kurallar çerçevesinde yardım etmeye hazırız" dedi.

İRAN ASKERLERİNİN IRAK'A GİRMESİ GÜNDEMDE OLMAMIŞTIR


Cumhurbaşkanı Ruhani, İran askerlerin IŞİD militanlarına karşı Irak'a girdiği iddialarını "İran silahlı güçlerinin Irak'a girmesi gündemde olmamıştır. İran güçleri bugüne kadar başka hiçbir ülkede operasyona girmedi ve Irak'ta da böyle şartların oluşacağını olası görmüyorum" şeklinde yanıtladı.