İranlı Fransız’ı soydu, Türk polisi yakaladı

İranlı Fransız’ı soydu, Türk polisi yakaladı

İstanbul’da kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından parasının çaldığını iddia eden Fransız turist Antoni Francois Guyarnavut (22) polise başvurdu. Fransız turist, "Polis olduklarını söyleyip çantamı aradılar" diyerek çantasından bin 500 euro’sunun çalındığını ifade etti. Fransız turistin ihbarı üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

DEĞİŞTİRİLEN PLAKA POLİSİN DİKKATİ SAYESİNDE FARK EDİLDİ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerinin başlattığı çalışma sonucu güvenlik kameraları incelenerek şüphelilerin kullandığı aracın plakası tespit edildi. Plaka üzerinde yapılan incelemelerde plakanın rakam grubunda bazı farklılıklar olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri kamera görüntülerindeki araca benzer bir aracı Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesinde durdurdu. Aracın plakasını inceleyen polis ekipleri, "0972" olan rakam grubunun siyah bant kullanılarak "8872" olarak değiştirildiğini fark etti.

FRANSIZ TURİST TARAFINDAN EMNİYETTE TEŞHİS EDİLDİLER

Zeytinburnu’nda otomobilin içinde polise yakalanan İran uyruklu Hulam R.(48) ile Anur Reza I.(23) gözaltına alınarak Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Emniyette sorguda Fransız turist tarafından teşhis edilen şüphelilerin, daha önceden birçok olaya karıştıkları öğrenildi. Şahısların kullandıkları pasaportların da sahte olduğu anlaşıldı. Hulam R.’nin yaklaşık bir yıl önce benzer bir suçtan polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.