İş-kur İl Müdürü Çalişanlarla Toplantı Yaptı

İş-kur İl Müdürü Çalişanlarla Toplantı Yaptı

Kur İl Müdürü Alaattin Aslan, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Adilcevaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde temizlik işlerinde çalışan işçilerle bir araya geldi.
İş-Kur çalışanları ile bir araya gelen Alaattin Aslan, çalışan personeli çalışma kuralları ve yapması gerekenler hakkında bilgilendirdi. Adilcevaz Belediyesi toplantı salonunda işçilerle bir araya gelen Alaattin Aslan, Bitlis genelinde bin 765 kişinin işe yerleştirildiğini belirterek, “Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında bin 765 işçi 9 ay süreyle işe alınarak istihdam edildi. Bu kapsamda Adilcevaz Belediyesi’nde 110 kişiyi istihdam ettik ve toplamda ilçemizde 250’ye yakın kişiyi İş-Kur sayesinde çalışmalarını sağladık. Devletimizden Allah razı olsun. Devletimizin bize gönderdiği ödeneği son kuruşuna kadar sizlerin menfaati için kullanıyoruz” dedi.
İş-Kur çalışanlarının iki yıldan fazla aynı kurumda çalışamayacağına değinen Aslan, işçilerin bir yıl içerisinde 9 ay çalışıp 3 ay ara verdikten sonra tekrardan başvuru yapıp kura ile yeniden başka bir kurumda çalışabileceğini söyledi.
Adilcevaz Belediyesi Başkan Yardımcısı İzzet Ekem ise, İş-Kur tarafından yapılan faaliyetlerin kurumda çalışanlar için bir şans olduğunu belirterek, çalışanların kurallar dahilinde hareket etmelerini istedi.
Adilcevaz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nihat Kara da, çalışanları yapılması gereken çalışmalar ve kurallar konusunda bilgilendirdi.