İş Kuracaklara 30 Bin Tl Hibe

İş Kuracaklara 30 Bin Tl Hibe

Mesleki faaliyetlerine aralıksız devam eden ve gerçekleştirdiği başarılı projelerle dikkat çeken Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) yeni bir projeyle daha Konya’ya hizmete devam ediyor.
Geçmişte istihdam yaratmaya yönelik İŞ-KUR ile birlikte projeler gerçekleştiren ve birçok gencin iş bulmasına vesile olan Konya SMMM Odasının İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte düzenlemiş olduğu Girişimcilik eğitimlerinin yeni grup mülakatları 24 Eylül 2014 tarihinde saat 09.00 da Oda Hizmet Binasında yapılacak.
Proje hakkında açıklama yapan Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, ”Mesleki faaliyetlerin yanında Konya’mızda istihdam oluşturmaya yönelik faaliyetlerimize de devam ediyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığımız istihdam garantili kurslarımızın bir benzeri olan Girişimcilik Eğitim Programında şimdiye kadar 19 grup eğitimlerini başarıyla tamamladı. Girişimcilik eğitimlerimizin yeni grup mülakatlarını da 24 Eylül 2014 tarihinde oda hizmet binamızda gerçekleştireceğiz. Mülakatlara önceki gruplara seçilemeyen kişilerinde de katılma hakkı bulunuyor. Proje kapsamında yapılan mülakatı geçerek eğitim almaya hak kazanan kursiyerlerimiz eğitim boyunca sigortası yoksa günlük 20.00 TL’de ödeme alacak. Kursiyerlerimiz eğitim sonunda mezun olmaları durumunda KOSGEB ’ten 30 bin TL geri ödemesiz (hibe) veya 70 bin TL sıfır faizli ödenek alabilecekler. Düzenleyeceğimiz girişimcilik kursları için aranan şartlar ise, Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı olmak,18 yaşını tamamlamış olmak ve benzer eğitimlerden daha önce yararlanmamış olmaktır. Konya SMMM Odası olarak mesleğimize, meslektaşımıza ve Konya’mıza ne kadar yararlı proje ve faaliyet varsa hepsini gerçekleştirmek için çalışıyoruz” dedi.