İş sağlığı ve güvenliği KalDer’de ele alındı!

İş sağlığı ve güvenliği KalDer’de ele alındı!

KalDer Bursa Şubesi Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Kalite Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen “Tehlike Yönetiminde Doğru Odaklanma ve Örnek Uygulamalar” konulu panel 06 Aralık 2018 Perşembe günü gerçekleştirildi. Panelde “İş Sağlığı Güvenliğinde Önceliklerin Yönetimi, Öncelikli Risklerin Çalışanlara Aktarılması, Küçük Müdahaleleri Yöneterek Ciddi Kazaları Önlemek, İSG Yaklaşımları” gibi önemli konular uzmanlar tarafından ele alındı.

Panelin açılış konuşmaları KalDer Bursa Genel Sekreteri Aykan Kurkur ve KalDer Bursa Şubesi Çevre ve İş Sağlığı Kalite Uzmanlık Grubu Lideri Işıl Doğan tarafından yapıldı.

Aykan Kurkur; KalDer iş ve yaşam kalitesi için 28 yıldır ülkemizde çalışmalarını sürdürmektedir. Özel sektörde kalite kavramının yaygınlığı KalDer’in kuruluşu ile artmıştır. KalDer daha sonra kalite kavramını özel sektörün tekelinden çıkararak kamu kurumlarına cesaret vermiştir. Gönüllülük, katılımcılık adına her bireyin, kurumun sivil toplum kuruluşlarına vereceği destek yaşadığımız topluma, geleceğimize katkı sağlayacak. İçinde bulunduğumuz KalDer Evimizin yakın zamanda açılmasıyla, iş dünyasını ve toplumu ilgilendiren farklı konularla farklı etkinliklerde konuklarımızı salonlarımızda ağırlamaya başladık, dedi.

Işıl Doğan; “KalDer Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu özel kuruluşlarda çalışan, toplam kalite yönetimini bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, kurumunda bu konuda çalışmaları olan, gönüllülük esası ile 2000 yılında kurulmuş bir gruptur. Sanayi ve toplumda, çevre ve iş güvenliği konularında gerekli olan duyarlılık ve bilincin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Bugüne dek pek çok bilgi ve bilinçlendirme eğitimleri verildi, çevre, iş güvenliği, ergonomi, atıklar gibi konulara dikkat çekmek amacıyla paneller, teknik geziler düzenledik” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından panelde konuşmacıların sunumları yer aldı: Dönüşen Adam Şirket Kurucusu Nuri Ersan, BPO Çevre ve İSG Sorumlusu Bahar Kanlıoğlu, Adient İsg ve Çevre Avrupa Bölge Müdürü Esil Mertoğlu, Faurecia HSE Koordinatörü Erhan Doğrul, Özlem Akademi Şirket Kurucusu Özlem Özkılıç konuklarla bilgilerini paylaştı.

Tüm salonun dolu olduğu, katılımcıların büyük ilgi gösterdiği panel, konuşmacılara teşekkür plaketi takdimi ile sona erdi.