İşadamlarını gruplara ayırıp 'himmet' toplantısı yapmış

İşadamlarını gruplara ayırıp 'himmet' toplantısı yapmış

Uşak’ta, 17-25 Aralık’tan sonra başlatılan FETÖ soruşturması sonrası geçen yıl tutuklanan örgütün MİT ve bürokrasi imamı Hazim Sesli’nin, grup toplantılarıyla işadamlarından himmet topladığı ortaya çıktı. Hazim Sesli’nin WhatsApp grubu kayıtlarındaki liste, hazırlanan 2 bin 600 sayfalık iddianamede de yer aldı.
Sesli’nin, işadamlarını gruplara ayırdığı, her grup için ayrı bir günde Sabah ve akşam himmet toplantıları düzenlediği belirlendi. Himmet toplantılarına katıldığı ileri sürülen ve FETÖ üyeliğinden geçen hafta tutuklanan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı ile diyetisyen Ender S., örgütle bir ilişkilerinin olmadığını söyledi. Adı geçen işadamlarının tanık olarak ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.


GÜNLERE GÖRE TOPLANTI LİSTESİ
Cuma ve hafta sonu hariç haftanın 4 günü yapılan himmet grup toplantısına katılan isimler şöyle:
PAZARTESİ: Diyetisyen Ender S., işadamı Güçlü T.
SALI: HASAN D., Murat K., Nazif E., Nazmi A., Ömer Ö., Ömer S., Sabri Ş.
ÇARŞAMBA: İlhami Y., Mehmet Ç., Mehmet D., Mümtaz F.Ç., Murat M., Murat U., Özkan A., Recep A.T., Şemsi S., Bayram E., Cesim Ç., Faruk G., Fikret E. ve Gürcan C.
PERŞEMBE: Mustafa A., Mustafa T., Nedim Ö., Ömer Faruk Kavurmacı, Abuzer G., Ahmet K., Ali K., Cevat I., Dursun K., Eray K., Fetin K., Hamit A., Levent S., Mehdi B., Muhammed T. ve Murat İ.

ÜNLÜ İŞADAMI ‘FETÖ İLE BİR İLGİM YOK’ DEDİ
Ömer Faruk Kavurmacı ifadesinde, Gülen (FETÖ) yapılanması ile irtibatının bulunmadığını, Büyükçekmece’den apartman komşusu olması nedeniyle tanıdığı Sesli ile ticari ilişkisinin ve husumetinin olmadığını söyledi. Kavurmacı, herhangi bir şekilde Hazim Sesli’nin toplantılarına katılmadığını, davet edip etmediğini de hatırlamadığını, komşuluk ilişkilerinden dolayı 5 yıl içerisinde bir veya iki kez karşılıklı olarak evlerine ailecek gidip oturmuş olabileceğini ifade etti. Hazim Sesli’nin kendisinden burs, kurban, bağış ve himmet talebinde bulunmadığını anlatan Kavurmacı, diğer kişilerden böyle bir talepte bulunup bulunmadığını bilmediğini de belirtti.

‘17-25 ARALIK’TAN SONRA ELİMİ AYAĞIMI ÇEKTİM’

Diyetisyen Ender S. ise tanık olarak verdiği ifadesinde, Gülen Cemaati (FETÖ) ile irtibatının bulunmadığını ama her kesimden kendisine hasta geldiğini, Hazim Sesli’yi bir arkadaşı vasıtasıyla bir toplantıda gördüğünü, Sesli’nin Gülen Cemaati (FETÖ) ile ilişkili olduğunu bildiğini, duyduğunu söyledi. İşadamlarının katıldığı dini sohbetlere, dini bilgiler almak için gittiğini kaydeden Ender S., bu toplantılarda Hazim Sesli ile hiç karşılaşmadığını, 17-25 Aralık’tan sonra bu tarz toplantılardan elini ayağını çektiğini, Eylül 2013’e kadar Kanaltürk’te program yaptığını ancak ayrıldığını, geri çağırdıklarında da gitmediğini anlattı.