İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek: "pkk, Kurşun Attığı Türk Askerine ’beni Kurtar’ Diye Yalvarıyor"

İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek: "pkk, Kurşun Attığı Türk Askerine ’beni Kurtar’ Diye Yalvarıyor"

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "PKK, kurşun attığı Türk askerine ’Beni kurtar’ diye yalvarıyor" dedi.
Perinçek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin güney sınırındaki Rojava’nın bir vuruşta devrildiğini belirten Perinçek, "PKK’nın güya Kandil’in dağında silahlı güçleri vardı. O silahlı güçler Rojava’yı kurtarmaya gelemedi" ifadesini kullandı. Kanlı bir terör örgütü olarak PKK’nın Kürt yurttaşlar arasında itibar kaybettiğini belirten Perinçek, Güneydoğu halkının artık PKK’ya güvenmediğini savundu.
"Kobani’de savaşamayanlar, Türkiye’de bayrak yakıyor ve Atatürk heykeli yıkıyor" diyen Perinçek, "PKK, hızla itibar kaybediyor. Kürt yurttaşlarımız PKK’ya güvenmiyor. PKK, insan hakkı getiremez, can güvenliği sağlayamaz, özerk bölge kuramaz. Yalnızca yakmayı ve yıkmayı biliyor. Kobani yani Ayn-el Arab olayı PKK’nın ne kadar çapsız bir önderliğe sahip olduğunu kanıtladı. Kanton bir fiskede dağıldı. Güneydoğu’daki olaylarda bir kısım Kürtlerin PKK ile çatıştığını görüyoruz. PKK, Kürt yurttaşlarımız arasında da birliği, bütünlüğü sağlamıyor. Ölümlerin ailelerine baş sağlığı diyoruz. Ama ölenlere bakalım. Kürt örgütleri arasındaki kavgalarda ölümler var. Bu da PKK’nın tükendiğini gösteriyor. PKK artık Kürt halkıyla birleşemiyor" ifadelerini kullandı.
Atatürk’ün heykeline, Türk Bayrağı’na saldıranların Kürt halkı arasında itibarlarını koruyamayacağını savunan Perinçek, şunları kaydetti: "Atatürk’ün heykeli Küba’da, Venezuella’da, Çin’de, Rusya’da var. Çin’in tarih kitabının kapağında Lenin ve Atatürk’ün resmi var. Peki PKK gidip Venezuela’daki Atatürk heykelini yıkabilecek mi? Çin’in tarih kitabının kapağından Atatürk’ün resmini çıkartabilecek mi? Yani bu mazlum milletlere ve Kürt halkına bir saldırı. Eğer Güneydoğu’daki Kürt yurttaşlarımız, daha güneydeki Kürt kardeşlerimizden daha uygar ve çağdaş koşullarda yaşıyorsa bunun tek cevabı var. O da Atatürk devrimi. O bakımdan PKK’nın tükendiği bir gerçektir. Bunu önümüzdeki dönem çok daha net göreceğiz. PKK da bunu görüyor, bir telaş içerisindeler. PKK, kurşun attığı Türk askerine ’Beni kurtar’ diye yalvarıyor."