IŞİD 3. bayrağını da dikti!

IŞİD 3. bayrağını da dikti!

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri IŞİD'in Kobani'nin güney ve batısındaki hedeflerini vururken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi IŞİD'in kasabanın üçte birinden fazlasını kontrol ettiğini öne sürdü.

IŞİD YİNE BAYRAK DİKTİ

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar Kobani kent merkezinde yoğunlaştı. Kent merkezinin yüksek bir noktasını ele geçiren IŞİD askerleri 2 katlı binaya üçüncü bayraklarını dikti. Bayrak gözle görülebiliyor.

IŞİD Kobani'nin 3'te 1'ini ele geçirdi

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin son günlerde gerçekleştirdiği etkili hava saldırılarının bölgedeki dengeleri değiştirdiği belirtilirken, çatışmalar yoğunlaşarak sürüyor. YPG güçleri karşı saldırıya geçerek IŞİD militanlarını püskürtmeye çalışırken, ABD liderliğindeki koalisyon güçleri de Kobani'deki IŞİD mevzilerini bombalamaya devam ediyor. Bununla birlikte Kobani'de süren çatışmalar, Türkiye sınırından net bir şekilde duyuluyor.

HAVA SALDIRISI İLERLEYİŞİ DURDURDU AMA...

Kobani Kantonu Yönetimi Sözcüsü Mahmut Beşar, terör örgütü IŞİD'in Kobani'de (Ayn el Arap) 3 mahallede etkili olduğunu söyledi. Beşar, yaptığı açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik hava saldırısının, terör örgütünün ilerlemesini durdurduğunu belirtti.

IŞİD'in, Kobani kent merkezini ele geçirmek için 25 gündür aralıksız saldırdığını vurgulayan Beşar, "Silahlı gruplarımız saldırılara karşı koydu ancak terör örgütünün ilçeden tamamen çıkartılabilmesi için hava saldırılarının yanında ABD ve NATO'nun kontrolü ve öncülüğünde bir kara harekatı gerekli" diye konuştu. Türkiye'nin Suriye'de oluşturulmasını önerdiği "tampon bölge"ye karşı olduklarını bildiren Beşar, IŞİD'in şu an 3 mahallede etkili olduğunu kaydetti.