IŞİD 3 sınır kapısını ele geçirdi

IŞİD 3 sınır kapısını ele geçirdi

IŞİD terör örgütü ilerlemesini sürdürüyor. Son olarak IŞİD militanları Irak'ın dünyayla olan bağlantı yollarını kapatma adına Suriye ve Ürdün hududundaki 3 stratejik konumdaki sınır kapısını ele geçirdi.

HENDEK KAZARAK KONUŞLANDILAR

AA muhabirine konuşan Enbar vilayetine bağlı El-Kaim ilçesi Kaymakamı Ferhan Fetihan, "IŞİD militanları, Irak'ın Suriye sınırındaki El-Kaim ve El-Velid sınır kapıları ile Ürdün sınırındaki Taribil Sınır Kapısı'nın kontrolünü ele geçirdi ve hendek kazarak hudut bölgelerinde konuşlandı" dedi.

IŞİD MİLİTANLARINA DİRENİŞ GÖSTERİLMEDİ

Öte yandan IŞİD militanlarının, Diyala'da askerlerin boşalttığı 16. Piyade Tugayı'na bağlı Birinci Bölük karargahının kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, herhangi bir direnişle karşılaşmayan militanlar, karargahtaki askeri araçları yaktı. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığı kaydedildi.

1 MİLYON SİVİL GÖÇ ETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in Suriye ve Ürdün sınırındaki El-Velid ve Taribil sınır kapılarını ele geçirdiği yönündeki haberler yalanlanmıştı.Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerininin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Retbe ve Hadise ilçelerini de ele geçirmişti. Çatışmalar dolayısıyla yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kaldı.