IŞİD gözünü petrole dikti!

IŞİD gözünü petrole dikti!

IŞİD, Bağdat’ın 210 kilometre kuzeyinde bulunan Baiji şehrindeki ülkenin en büyük petrol rafinerisine saldırı düzenledi. Militanlar rafineriye, otomatik silahlarla birlikte havan topları kullanarak saldırdı. Petrol rafinerisinin üç ana girişinin ikisinde uzun süreli çatışmalar yaşanırken, saldırı sırasında havan topuyla vurulduğu iddia edilen bir depoda da yangın çıktı. Deponun yanmasıyla birlikte petrol rafinerisinin üzerinden kara dumanlar yükseldi.

Irak Ordusu, çatışmalar sırasında 40 militanın öldüğünü açıkladı. Buna rağmen petrol rafinerisinin yüzde 75’inin militanlar tarafından ele geçirildiği kaydedildi. Güvenlik sebebiyle rafineri çalışanlarının bölgeyi terk ettiği ifade edildi.

Irak genelinde, ülkedeki çatışmalar sebebiyle yakıt sıkıntısı yaşandığı kaydedildi. IŞİD saldırıları yüzünden ülkedeki 3 rafineriden düzenli olarak yakıt alınamadığı açıklandı.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

IŞİD militanlarının Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beci'yi ele geçirdiği haberleri sonrasında petrol fiyatları yükselmeye başladı. Brent petrolün varil fiyatı, 113,82 dolara kadar yükseldi.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'taki saldırıları sonrası yükselmeye başlamıştı. Brent petrolün varil fiyatı, dün günü 113,42 dolardan tamamlarken bugün IŞİD militanlarının Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beci'yi ele geçirdiği haberlerinin ardından yükselmeye başladı ve varil fiyatı, 113,82 dolara kadar çıktı.