IŞİD'in 'özel timi' teslim oldu

IŞİD'in 'özel timi' teslim oldu

Suriye askeri istihbaratından bir kaynak, "Kuneytra bölgesinde, başarılı geçen özel operasyon sırasında, IŞİD'in özel timi tam kadro olarak hükümet askerleri tarafından esir alındı. Han Arnabi kasabası yakınlarındaki şiddetli çatışmalarda 50'den fazla terörist kuşatıldı ve komutanları Mücahit İbn Zara öldükten sonra onlar da silah bıraktı" açıklamasında bulundu.


'ABD KAMPLARINDA EĞİTİLDİLER'


Teslim olan militanların büyük bir kısmının, Suriye'nin doğusundaki Deyrizor bölgesinde ABD'nin eğitim kamplarında eğitim gördüğünü kaydeden kaynak, "Onlar, Amerikan kampında sabotaj faaliyetinin, mayın patlayıcı üretiminin ve kullanımının inceliklerini öğrenmiş, arazi yönelimi ile aranan tesisin koordinatlarını radyoyla iletim becerilerini edinmişler" dedi.

Birliğin, ülkenin kuzeydoğusundaki Hasiçi kentine ve başkent Şam'daki hükümet binalarına saldırılar düzenlediğini belirten kaynak, "Esir alınanlardan biri, Suriye ordusunun stratejik tesisleri koruma sistemiyle ilgili özel eğitim gördüğünü ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelerde ses getirecek sabotajlar planladıklarını itiraf etti" diye konuştu.