IŞİD, Irak'ta 15 Türk'ü daha kaçırdı

IŞİD, Irak'ta 15 Türk'ü daha kaçırdı

 Irak'ın Selahaddin İline bağlı Dor ilçesi ile Kerkük arasında bir inşaatta çalışan işçiler Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edildi.


ÖRGÜT, SÜNNİLERİ SERBEST BIRAKTI

Irak'ta Dor ile Kerkük arasında bir Türk firmasına ait 100 yataklı bir hastane inşaatında çalışan işçiler IŞİD tarafından kaçırıldı. Örgüt kaçırdıkları işçilerden sünni olanları serbest bıraktı.

KAÇIRILAN İŞÇİ KONUŞTU: IŞİD ARAÇLARIMIZIN ÖNÜNÜ KESTİ

İşçilerle birlikte IŞİD'in elindeyken Iraklı olduğu için serbest bırakılan Turgay Hürmüzlü, yaptığı açıklamada rehin alınan işçiler arasında Türkiye uyruklu kişilerin bulunduğunu savundu. IŞİD'in, Hemrin dağları mevkinde çatışma bölgesinden kaçan işçileri yakaladığını dile getiren Hürmüzlü, "Hemri dağlarına geldiğimizde, IŞİD araçlarımızın önünü kesti. 100'den fazla işçiydik. IŞİD, kimlik kontrolünün ardından Iraklıları serbest bırakırken yabancıları alıkoydu. 60 işçi arasında 15 Türkiye vatandaşı da vardı. Diğerleri Pakistan, Türkmenistan ve Nepal'den işçilerdi" dedi.

"YABANCI İŞÇİLERİN AMACI SÜLEYMANİYE'YE ULAŞMAKTI"

Arasında mühendislerin de olduğu Türk işçilerinin, Tikrit'te özel bir hastanenin inşaatında çalıştığını aktaran Hürmüzlü, "Yabancı işcilerin amacı peşmerge kontrolündeki Süleymaniye kentine ulaşmaktı. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'ndan ülkelerine döneceklerdi" diye konuştu.

15 Türk işçinin daha kaçırıldığı haberi henüz resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

IŞİD, TWİTTER HESABINDAN FOTOĞRAF PAYLAŞTI

IŞİD'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Humus'un Badia Çölü'nde çekilen fotoğraflara yer verildi. Tweet'te yer alan açıklamada "Humus'taki Badia Çölü'nde, Jazl ve Doah bölgelerindeki Nusayrilere karşı oluşturulan karşı cephe hattından fotoğraflar" notu yer aldı.